Brand en beklad

Activisten bekladden 110 meter lang superjacht Kaos van Oceanco

Spaanse klimaatactivisten hebben op Ibiza het 110 meter lange superjacht Kaos met verf beklad. De activisten zeggen op Twitter voor dit bij Oceanco gebouwde jacht te hebben gekozen, omdat ze eigendom is van de erfgenaam van de Amerikaanse supermarktketen Wallmart Nancy Walton.

Het 110 meter lange superjacht werd bespoten met verf vanuit brandblussers. Foto Futuro Vegetal

Activisten van het Spaanse Futuro Vegetal gebruikten brandblussers om de verf vanaf de kade op het schip te spuiten. Op Twitter plaatsten zij foto’s van de actie. Op een van de foto’s staan ze met een spandoek met de tekst ‘You consume = others suffer’. De groep heeft het niet alleen op superjachten gemunt, maar spuit ook verf op privé-vliegtuigen.

De 110 meter lange Kaos is in 2017 bij Oceanco gebouwd onder de naam Jubilee. Het is een van de grootste superjachten ooit in Nederland gebouwd.

Brand aan boord

Ook een ander 110 meter lang superjacht van scheepsbouwer Oceanco liep schade op, maar wel van heel andere aard. Het superjacht is in aanbouw op de werf in Zwijndrecht. Woensdagochtend 20 juli brak tijdens werkzaamheden brand uit in de machinekamer. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid was de brand snel onder controle. ‘Binnen een halfuur was alles weer rustig. Vermoedelijk is de brand ontstaan bij laswerkzaamheden. De schade in de machinekamer valt mee’, vertelt de woordvoerder. Niemand raakte gewond. Om welk superjacht het in dit geval gaat is niet duidelijk.

Lees ook:

Oceanco levert 109 meter lang superjacht Seven Seas op

Oceanco bouwt volgende superjacht van 100 meter plus

Activisten bekladden 110 meter lang superjacht Kaos van Oceanco | Schuttevaer.nl
Brand en beklad

Activisten bekladden 110 meter lang superjacht Kaos van Oceanco

Spaanse klimaatactivisten hebben op Ibiza het 110 meter lange superjacht Kaos met verf beklad. De activisten zeggen op Twitter voor dit bij Oceanco gebouwde jacht te hebben gekozen, omdat ze eigendom is van de erfgenaam van de Amerikaanse supermarktketen Wallmart Nancy Walton.

Het 110 meter lange superjacht werd bespoten met verf vanuit brandblussers. Foto Futuro Vegetal

Activisten van het Spaanse Futuro Vegetal gebruikten brandblussers om de verf vanaf de kade op het schip te spuiten. Op Twitter plaatsten zij foto’s van de actie. Op een van de foto’s staan ze met een spandoek met de tekst ‘You consume = others suffer’. De groep heeft het niet alleen op superjachten gemunt, maar spuit ook verf op privé-vliegtuigen.

De 110 meter lange Kaos is in 2017 bij Oceanco gebouwd onder de naam Jubilee. Het is een van de grootste superjachten ooit in Nederland gebouwd.

Brand aan boord

Ook een ander 110 meter lang superjacht van scheepsbouwer Oceanco liep schade op, maar wel van heel andere aard. Het superjacht is in aanbouw op de werf in Zwijndrecht. Woensdagochtend 20 juli brak tijdens werkzaamheden brand uit in de machinekamer. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid was de brand snel onder controle. ‘Binnen een halfuur was alles weer rustig. Vermoedelijk is de brand ontstaan bij laswerkzaamheden. De schade in de machinekamer valt mee’, vertelt de woordvoerder. Niemand raakte gewond. Om welk superjacht het in dit geval gaat is niet duidelijk.

Lees ook:

Oceanco levert 109 meter lang superjacht Seven Seas op

Oceanco bouwt volgende superjacht van 100 meter plus