Dan werkt het zo

Als het werkt: luchtdroger

Eén van de grootste problemen bij het gebruik van gecomprimeerde lucht is niet de lucht zelf, maar het water in de lucht. Dit kan op alle mogelijke manieren voor schade zorgen en water in gecomprimeerde lucht moet dus worden afgevoerd. Daarvoor zijn luchtdrogers in persluchtleidingen opgenomen.

Dit schema bevat een olie-afscheider en een water-afscheider. Beide werken volgens hetzelfde principe dat de ruwe druklucht door kleine openingen wordt geperst waardoor condensatie optreedt. Beeld Jeroen Bons

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Als het werkt: luchtdroger | Schuttevaer.nl
Dan werkt het zo

Als het werkt: luchtdroger

Eén van de grootste problemen bij het gebruik van gecomprimeerde lucht is niet de lucht zelf, maar het water in de lucht. Dit kan op alle mogelijke manieren voor schade zorgen en water in gecomprimeerde lucht moet dus worden afgevoerd. Daarvoor zijn luchtdrogers in persluchtleidingen opgenomen.

Dit schema bevat een olie-afscheider en een water-afscheider. Beide werken volgens hetzelfde principe dat de ruwe druklucht door kleine openingen wordt geperst waardoor condensatie optreedt. Beeld Jeroen Bons

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer