Inschattingsfout

Schip loopt vast op de Waal

Een schip beladen met zand is donderdagavond 6 juli vast komen te zitten op de Waal bij Millingen.

Het schip lag twee uur lang vast op de stenen.

Volgens een getuige voer de schipper van het geladen binnenvaartschip in de opvaart op de Waal in Millingen. ‘De schipper was voornemens om het Pannerdensch Kanaal in te varen. Daarbij heeft de schipper vermoedelijk een inschattingsfout gemaakt en kwam zijn schip vast te zitten, dwars voor de Pannerdense Kop.’ De schipper in kwestie geeft bij navraag aan dat het inderdaad ging om een inschattingsfout, maar dat alles goed is gekomen. Het schip heeft geen schade opgelopen.

Na ongeveer twee uur heeft een collega schipper het geladen schip losgetrokken van de stortstenen bij de Pannerdense Kop. Rijkswaterstaat heeft vanaf de verkeerspost in Nijmegen en vanaf een RWS-vaartuig de scheepvaart geïnformeerd.

Lees ook:

Te zwaar beladen schip aan de grond bij Nijmegen

Cruiseschip zat fout bij aanvaring met vrachtschip op Waal

Schip loopt vast op de Waal | Schuttevaer.nl
Inschattingsfout

Schip loopt vast op de Waal

Een schip beladen met zand is donderdagavond 6 juli vast komen te zitten op de Waal bij Millingen.

Het schip lag twee uur lang vast op de stenen.

Volgens een getuige voer de schipper van het geladen binnenvaartschip in de opvaart op de Waal in Millingen. ‘De schipper was voornemens om het Pannerdensch Kanaal in te varen. Daarbij heeft de schipper vermoedelijk een inschattingsfout gemaakt en kwam zijn schip vast te zitten, dwars voor de Pannerdense Kop.’ De schipper in kwestie geeft bij navraag aan dat het inderdaad ging om een inschattingsfout, maar dat alles goed is gekomen. Het schip heeft geen schade opgelopen.

Na ongeveer twee uur heeft een collega schipper het geladen schip losgetrokken van de stortstenen bij de Pannerdense Kop. Rijkswaterstaat heeft vanaf de verkeerspost in Nijmegen en vanaf een RWS-vaartuig de scheepvaart geïnformeerd.

Lees ook:

Te zwaar beladen schip aan de grond bij Nijmegen

Cruiseschip zat fout bij aanvaring met vrachtschip op Waal