'Niet investeren is geen optie'

Logistieke Alliantie: kosten vertragingen in vervoer naar record

De kosten van vertragingen bij het transport van goederen zijn vorig jaar tot een recordbedrag van 1,7 miljard euro opgelopen. Zowel op het water, de weg als op het spoor waren er vertragingen, onder meer door te weinig capaciteit en onderhoudsproblemen, stelt de Logistieke Alliantie op basis van onderzoek dat het uit liet voeren door Panteia. Die samenwerking van brancheverenigingen in de logistieke sector wil dat het kabinet daarom blijft investeren in aanpassing en uitbreiding van de infrastructuur.

Ook de binnenvaart ondervindt hinder van achterstallig onderhoud op de vaarwegen. Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Logistieke Alliantie: kosten vertragingen in vervoer naar record | Schuttevaer.nl
'Niet investeren is geen optie'

Logistieke Alliantie: kosten vertragingen in vervoer naar record

De kosten van vertragingen bij het transport van goederen zijn vorig jaar tot een recordbedrag van 1,7 miljard euro opgelopen. Zowel op het water, de weg als op het spoor waren er vertragingen, onder meer door te weinig capaciteit en onderhoudsproblemen, stelt de Logistieke Alliantie op basis van onderzoek dat het uit liet voeren door Panteia. Die samenwerking van brancheverenigingen in de logistieke sector wil dat het kabinet daarom blijft investeren in aanpassing en uitbreiding van de infrastructuur.

Ook de binnenvaart ondervindt hinder van achterstallig onderhoud op de vaarwegen. Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer