Ameland

Autokraan Holwerd nog steeds kapot, extra kraan blijft nodig

De problemen met de autobrug in de haven van het Friese Holwerd zijn nog altijd niet verholpen. De kraan die als noodoplossing is neergezet om de brug te bedienen, blijft in ieder geval dit weekend nog staan, meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

HOLWERD - De autobrug om het verkeer op en van de veerboten te krijgen is stuk. Met een grote hijskraan wordt het brugdek gelift zodat auto's en vrachtwagen toch op en van de veerboot kunnen. ANP / Hollandse Hoogte / Kappers Media Foto ANP

Reizigers hebben daardoor geen last van het defect, dat maandagavond leidde tot problemen voor automobilisten op de veerboot van Ameland naar Holwerd. Die konden niet van de boot af met hun voertuig en moesten terugkeren naar Ameland.

Een grote kraan is eerder deze week naast de brug gezet om hem te kunnen laten zakken. En dat ‘werkt gewoon’, zegt de woordvoerder van Rijkswaterstaat. Wat er precies mankeert aan de brug, is volgens hem onduidelijk. Maandag wordt met een team de situatie opnieuw besproken.

Lees ook:

Reparaties autobrug Holwerd voor veer naar Ameland duren langer dan gedacht

Extra nacht op Ameland door kapotte autobrug Holwerd

Autokraan Holwerd nog steeds kapot, extra kraan blijft nodig | Schuttevaer.nl
Ameland

Autokraan Holwerd nog steeds kapot, extra kraan blijft nodig

De problemen met de autobrug in de haven van het Friese Holwerd zijn nog altijd niet verholpen. De kraan die als noodoplossing is neergezet om de brug te bedienen, blijft in ieder geval dit weekend nog staan, meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

HOLWERD - De autobrug om het verkeer op en van de veerboten te krijgen is stuk. Met een grote hijskraan wordt het brugdek gelift zodat auto's en vrachtwagen toch op en van de veerboot kunnen. ANP / Hollandse Hoogte / Kappers Media Foto ANP

Reizigers hebben daardoor geen last van het defect, dat maandagavond leidde tot problemen voor automobilisten op de veerboot van Ameland naar Holwerd. Die konden niet van de boot af met hun voertuig en moesten terugkeren naar Ameland.

Een grote kraan is eerder deze week naast de brug gezet om hem te kunnen laten zakken. En dat ‘werkt gewoon’, zegt de woordvoerder van Rijkswaterstaat. Wat er precies mankeert aan de brug, is volgens hem onduidelijk. Maandag wordt met een team de situatie opnieuw besproken.

Lees ook:

Reparaties autobrug Holwerd voor veer naar Ameland duren langer dan gedacht

Extra nacht op Ameland door kapotte autobrug Holwerd