Vergezichten

‘Voor een zeeman hebben eilanden iets magisch’

Wanneer je wereldwijd vaart is het onoverkomelijk af en toe een eiland te passeren. Meestal ver uit de buurt, je wilt er niet tegenaan varen (toch is dat gebeurd, maar dat is een ander verhaal). Zelf heb ik vele honderden eilanden veilig gepasseerd. Soms is niet duidelijk dat het land, dat zich over de gehele horizon uitstrekt, een eiland is. Maar vaak is het veel kleiner, soms niet meer dan een enorme rots, omgeven door water.

We zochten beschutting bij Great Coco Island (14-07’0N 093-22’0E) voor een orkaan die de kok het leven kostte. Foto's Kees Wiersum

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

‘Voor een zeeman hebben eilanden iets magisch’ | Schuttevaer.nl
Vergezichten

‘Voor een zeeman hebben eilanden iets magisch’

Wanneer je wereldwijd vaart is het onoverkomelijk af en toe een eiland te passeren. Meestal ver uit de buurt, je wilt er niet tegenaan varen (toch is dat gebeurd, maar dat is een ander verhaal). Zelf heb ik vele honderden eilanden veilig gepasseerd. Soms is niet duidelijk dat het land, dat zich over de gehele horizon uitstrekt, een eiland is. Maar vaak is het veel kleiner, soms niet meer dan een enorme rots, omgeven door water.

We zochten beschutting bij Great Coco Island (14-07’0N 093-22’0E) voor een orkaan die de kok het leven kostte. Foto's Kees Wiersum

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer