Brandstofcel en verbrandingsmotor

AmmoniaDrive onderzoekt grootschalig gebruik ammoniak in de scheepvaart

De TU Delft gaat samen met kennisinstellingen en bedrijven onderzoeken hoe ammoniak als brandstof voor grote schepen en zwaar wegtransport zou kunnen worden gebruikt. In het project AmmoniaDrive wordt hiervoor onderzocht hoe brandstofcellen en interne verbrandingsmotoren kunnen worden gecombineerd.

Projectleider professor Rudy Negenborn van de TU Delft ziet veel in het gebruik van ammoniak in de scheepvaart. Het zou het varen op fossiele brandstoffen met traditionele verbrandingsmotoren kunnen vervangen. (Foto Erik van Huizen)
Projectleider professor Rudy Negenborn van de TU Delft ziet veel in het gebruik van ammoniak in de scheepvaart. Het zou het varen op fossiele brandstoffen met traditionele verbrandingsmotoren kunnen vervangen. (Foto Erik van Huizen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer