Vermoedelijk voor Steven Spielberg

Oceanco’s Project Y720 ‘Seven Seas’ vaart door Rotterdam

Het nieuwste superjacht van Oceanco, Project Y720, is woensdag 3 augustus overgebracht naar Rotterdam, vanuit de werf in Alblasserdam. De Seven Seas, zoals het jacht gedoopt is, is vermoedelijk gebouwd voor regisseur Steven Spielberg.

Het superjacht Project Y720 'Seven Seas' bestaat uit drie lagen. (Foto's Jan van der Wiel)
Het superjacht Project Y720 'Seven Seas' bestaat uit drie lagen. (Foto's Jan van der Wiel)

Het superjacht zou eerder ook bij Greenport Rotterdam hebben gelegen, net als het superjacht van Jeff Bezos. Het 127 meter lange Project Y721, ook gebouwd door Oceanco, kreeg vanaf woensdag zijn drie masten gemonteerd op de jachtwerf in de Rotterdamse Eemshaven.

Project Y720 heeft een lengte van 109 meter, dat is 23 meter langer dan het vorige jacht van Spielberg. De voorganger, die ook de naam Seven Seas droeg, werd ook gebouwd bij de superjachtbouwer uit Alblasserdam, maar had een lengte van ‘slechts’ 86 meter.

Het nieuwe superjacht is 23 meter langer dan het vorige jacht van Spielberg.
Het nieuwe superjacht is 23 meter langer dan het vorige jacht van Spielberg.

In maart werd het jacht de loods uitgereden en in juni begon het aan de proefvaarten. Volgens Oceanco had de regisseur, bekend van Jaws, E.T. en Jurassic Park, een sleutelrol in het ontwerpen van het superjacht.

Onder De Hef door

In tegenstelling tot Bezos’ nieuwe speeltje, ging de Seven Seas wel netjes onder De Hef door. Daarna voer het schip, onder begeleiding van sleepboten, verder over de Nieuwe Maas en onder de Erasmusbrug door.

Dit superjacht, Project Y720 'Seven Seas', paste wel onder De Hef door.
Dit superjacht, Project Y720 ‘Seven Seas’, paste wel onder De Hef door.

Volgens AIS-gegevens dobbert het superjacht momenteel bij de Tweede Maasvlakte.

Lees ook:

Eerste van drie masten prijkt nu op superjacht Jeff Bezos

Nieuwste superjacht van Oceanco Y720 naar buiten gereden