Droogte

Elwis voorspelt iets hogere Rijnstand

Er staat eind augustus vrijwel net zo veel water in de Rijn bij Kaub als op dit moment. Dat voorspelt de nieuwe langetermijnprognose van Elwis. Verladers en schippers op de Rijn en Elbe kunnen vanaf nu online via Elwis zes weken in de toekomst kijken wat betreft de Pegelstanden. De betrouwbaarheid ervan wordt wel in twijfel getrokken. De prognose kan in korte tijd veranderen. Op 18 juli luidde de prognose nog dat er over zes weken  iets meer water zou staan bijKaub. Vier dagen later was sprake van een lichte daling.

De 14-daagse prognose op een tablet. Goed te zien is hoe groot in het verloop van twee weken de marge boven en onder de streep wordt. (Foto BfG)
De 14-daagse prognose op een tablet. Goed te zien is hoe groot in het verloop van twee weken de marge boven en onder de streep wordt. (Foto BfG)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer