Routes volledig op slot

Watergebrek stremt ook Franse vaarwegen

De aanhoudende droogte treft ook de Franse vaarwegen. Deze week gaat het Canal entre Champagne et Bourgogne, de belangrijkste vaarweg voor de beroepsvaart naar Zuid-Frankrijk, volledig op slot. Andere verbindingen naar de Saône werden eerder deze maand al gedeeltelijk gestremd of sterk in diepgang beperkt.

De Vincita is voorlopig de laatste geladen spits in het Canal entre Champagne et Bourgogne. Wegens watergebrek en een onderhoudsstremming zit de hoofdroute naar Zuid-Frankrijk tot half oktober dicht. (Foto Silvère Têtu)
De Vincita is voorlopig de laatste geladen spits in het Canal entre Champagne et Bourgogne. Wegens watergebrek en een onderhoudsstremming zit de hoofdroute naar Zuid-Frankrijk tot half oktober dicht. (Foto Silvère Têtu)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer