LowLands

Maritime Innovation Platform Award kanshebber #14: Renewable methanol

Een van de hoogtepunten op het Maritime Innovation Platform op 9 juni aanstaande in Dordrecht, is de uitreiking van de Maritime Innovation Platform Award. Via een pitch zullen de genomineerden de aanwezigen proberen te overtuigen van het belang van hun innovatie. Een vakjury heeft drie innovaties genomineerd, maar een vierde genomineerde wordt gekozen door u, het publiek. De kanshebbers worden de komende tijd aan u voorgesteld. Vandaag: Renewable methanol van LowLands Methanol.

LowLands gaat in Rotterdam een installatie realiseren voor bio-methanol.
LowLands gaat in Rotterdam een installatie realiseren voor bio-methanol.

LowLands Methanol gaat in Rotterdam een installatie realiseren voor de productie van bio-methanol. Deze bio-methanol wordt een schone en hernieuwbare brandstof die goedkoper dan gasolie kan worden aangeboden aan de binnenvaart. De installatie is naar verwachting eind 2024 operationeel en wordt gebouwd in de Botlek.

Het project biedt een concrete mogelijkheid aan de binnenvaart om te verduurzamen. De regelgeving voor gebruik van methanol is in 2024 ook van kracht, en motoren voor het gebruik van methanol zullen beschikbaar zijn.

Maritime Innovation Platform

Op het Maritime Innovation Platform, dat donderdag 9 juni plaatsheeft in het Energiehuis in Dordrecht, komen honderden professionals uit de maritieme sector samen. Maritime Innovation Platform 2022 verbindt de maakindustrie met afnemers: reders, schippers, binnenvaartondernemers, verladers, bevrachters, havens en terminals. Gesproken wordt er over: autonoom varen, predictive maintenance en de nieuwe brandstoffen. Wilt u gratis naar dit event en bent u Schuttevaer-abonnee? Klik hier.

Vanaf 17 mei kan er gestemd worden via Schuttevaer.nl en de website van Maritime Innovation Platform.

Lees ook:

Gidara Energy bouwt ook methanolfabriek in Rotterdamse haven

Siemens bouwt groene methanolfabriek voor schepen Maersk