Bouwgrondstoffen

Einde nadert voor zand- en grindwinning in Nederland

Er dreigt een einde te komen aan de zand- en grindwinning in Nederland. De vergunningverlening stagneert en als Den Haag niet ingrijpt, is er binnen vijf jaar geen Nederlands zand en grind meer te vervoeren. Daarvoor waarschuwt directeur Leonie van der Voort van Cascade, de brancheorganisatie van zand- en grindproducenten.

Leonie van der Voort bij het zandwin- en herinrichtingsproject Geertjesgolf ten zuiden van Winssen en in de uiterwaarden van de Waal bij Deest. Ze 'praat zich ‘de blaren op de tong’ om nieuwe zand- en grindprojecten voor elkaar te krijgen. (Foto Cascade/Melchert Meijer)
Leonie van der Voort bij het zandwin- en herinrichtingsproject Geertjesgolf ten zuiden van Winssen en in de uiterwaarden van de Waal bij Deest. Ze 'praat zich ‘de blaren op de tong’ om nieuwe zand- en grindprojecten voor elkaar te krijgen. (Foto Cascade/Melchert Meijer)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Einde nadert voor zand- en grindwinning in Nederland | Schuttevaer.nl
Bouwgrondstoffen

Einde nadert voor zand- en grindwinning in Nederland

Er dreigt een einde te komen aan de zand- en grindwinning in Nederland. De vergunningverlening stagneert en als Den Haag niet ingrijpt, is er binnen vijf jaar geen Nederlands zand en grind meer te vervoeren. Daarvoor waarschuwt directeur Leonie van der Voort van Cascade, de brancheorganisatie van zand- en grindproducenten.

Leonie van der Voort bij het zandwin- en herinrichtingsproject Geertjesgolf ten zuiden van Winssen en in de uiterwaarden van de Waal bij Deest. Ze 'praat zich ‘de blaren op de tong’ om nieuwe zand- en grindprojecten voor elkaar te krijgen. (Foto Cascade/Melchert Meijer)
Leonie van der Voort bij het zandwin- en herinrichtingsproject Geertjesgolf ten zuiden van Winssen en in de uiterwaarden van de Waal bij Deest. Ze 'praat zich ‘de blaren op de tong’ om nieuwe zand- en grindprojecten voor elkaar te krijgen. (Foto Cascade/Melchert Meijer)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer