Sleepboot

Als het werkt: Paaltrekkracht

De paaltrekkracht is wellicht de meest belangrijke waarde van een sleepboot. Hij geeft aan met hoeveel kracht een sleepboot kan trekken. Daarvoor wordt de sleepboot via een sleeptros/kabel aan een stevige paal op het land verbonden. In deze sleepkabel wordt een meetinstrument opgenomen waarmee de trekkracht wordt bepaald.

De Rawabi-9 zet haar beste beentje voor bij de paaltrekproef (bollard pull-test). De sleeptros staat als een snaar gespannen en in verband met het mogelijk breken ervan, is er geen mens aan dek te bekennen.
De Rawabi-9 zet haar beste beentje voor bij de paaltrekproef (bollard pull-test). De sleeptros staat als een snaar gespannen en in verband met het mogelijk breken ervan, is er geen mens aan dek te bekennen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Als het werkt: Paaltrekkracht | Schuttevaer.nl
Sleepboot

Als het werkt: Paaltrekkracht

De paaltrekkracht is wellicht de meest belangrijke waarde van een sleepboot. Hij geeft aan met hoeveel kracht een sleepboot kan trekken. Daarvoor wordt de sleepboot via een sleeptros/kabel aan een stevige paal op het land verbonden. In deze sleepkabel wordt een meetinstrument opgenomen waarmee de trekkracht wordt bepaald.

De Rawabi-9 zet haar beste beentje voor bij de paaltrekproef (bollard pull-test). De sleeptros staat als een snaar gespannen en in verband met het mogelijk breken ervan, is er geen mens aan dek te bekennen.
De Rawabi-9 zet haar beste beentje voor bij de paaltrekproef (bollard pull-test). De sleeptros staat als een snaar gespannen en in verband met het mogelijk breken ervan, is er geen mens aan dek te bekennen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer