Waterbouw

Van den Herik verruimt Julianakanaal in een droge bouwkuip

Aannemer Van den Herik Sliedrecht is in januari begonnen met de verruiming van het Julianakanaal tussen Berg aan de Maas en Obbicht. In plaats van in het water, voert de aannemer de werkzaamheden uit in droge bouwkuipen. Zo wordt voorkomen dat de omgeving natte voeten krijgt.

Van den Herik voert de werkzaamheden op het Julianakanaal droog uit in acht bouwkuipen. De kuipen worden zo geplaatst dat de scheepvaart kan blijven passeren, maar volgens BLN-Schuttevaer kan dat wel voor problemen zorgen. (Foto’s Van den Herik)
Van den Herik voert de werkzaamheden op het Julianakanaal droog uit in acht bouwkuipen. De kuipen worden zo geplaatst dat de scheepvaart kan blijven passeren, maar volgens BLN-Schuttevaer kan dat wel voor problemen zorgen. (Foto’s Van den Herik)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer