Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

NVB biedt hulp voor digitalisering havengeld

Rotterdam

De Nederlandse Vereniging van Binnenhavens (NVB) heeft een set instrumenten gepresenteerd die binnenhavens moet helpen met digitalisering van de berekening en inning van havengelden.

1 / 1
De routekaart. (Foto NVB)

De routekaart. (Foto NVB)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Jelmer Bastiaans)

Reacties (3)
 • willemdebruijn

  Ik vind het heel onoverzichtelijk hoe het momenteel gaat met het opgeven van aanwezigheid in havens voor het bereken van havengeld. Je ziet door de bomen het bos niet met al die inlognamen, wachtwoorden en apps. En van mij mag dat allemaal per direct geschrapt worden. En de instantie die het liggeld moet innen kan prima zelf een factuur sturen. Zoals ieder bedrijf doet als het geld toe doet komen.

 • laurina

  Het lijkt mij inderdaad ook het beste dat er gewoon 1 loket en 1 tarief komt, dat is voor alle partijen het beste. Het wordt nu zo langzamerhand een wirwar van digitale loketten waar je steeds vaker zelf moet gaan indienen, zodat ook de havenmeester voor 80% wegbezuinigd wordt.

 • j.hagens

  Waarom niet 1 loket waar je digitaal je Havengeld kan betalen, nu heeft Rotterdam en Amsterdam een eigen website.
  Vooral de kleinere havens zullen hier baat bij hebben en de eigenaar van het Schip wordt ontlast van verschillende wachtwoorden.
  Laat bijvoorbeeld het SAB dit regelen voor wie dit wenst.
  Krijg bijv. van Port of Twente een opgave Thuis gestuurd, waarbij elke gemeente een apart haventarief heeft, gewoon 1 briefje met 1 tarief en daarmee binnen elke haven in Twente afmeren.
  Overigens mag van mij binnen heel Nederland hetzelfde tarief voor alle Gemeenten.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook