Containerschip MSC in quarantaine in Chili

Het containerschip MSC Lauren (12.500 teu) ligt sinds 21 september in quarantaine op de rede van Callao in Chili.

De MSC Lauren. (Foto Wikimedia)
De MSC Lauren. (Foto Wikimedia)

De quarantaine is door de autoriteiten opgelegd omdat één bemanningslid met corona besmet bleek. Het schip kwam uit Peru, nadat het de oversteek had gemaakt van China naar de westkust van Zuid-Amerika als onderdeel van de Andes-lijn. De rederij heeft haar klanten laten weten dat alle lading gedurende quarantaineperiode aan boord blijft.

Lees ook:

Over de Ital Libera die twee maanden rondvoer met een dode kapitein aan boord. De Ital Libera (5.090 teu) werd getroffen door een uitbraak van COVID-19, waaraan kapitein Angelo Capurro ook is gestorven. Daarom wilden Aziatische havenautoriteiten het schip niet laten aanmeren.

Hoe gaat de chartervaart verder na de corona?