Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Superjacht Alfa Nero keert terug naar Oceanco voor refit

ALBLASSERDAM

Een van de meest iconische superjachten die Oceanco in Alblasserdam ooit heeft gebouwd, de Alfa Nero, is teruggekomen bij de werf voor een refit. Zo kreeg het 82 meter lange jacht 14 jaar na haar oplevering weer een frisse uitstraling.

1 / 1
De Alfa Nero is 82 meter lang en werd gebouwd in 2007. (Foto Oceanco)

De Alfa Nero is 82 meter lang en werd gebouwd in 2007. (Foto Oceanco)

Het superjacht werd in 2007 nieuw opgeleverd. Vooral het zwembadontwerp is en blijft revolutionair: als je het water er namelijk uit laat lopen, verandert het bad in een landingsplaats voor helikopters.

De romp van het jacht is van staal, terwijl de bovenbouw is vervaardigd uit aluminium. Het exterieur is een ontwerp van Nuvolari Lenard, het interieur van Alberto Pinto.

Een volledige tour van het ultraluxe jacht kan je hier zien:

Het jacht bied accommodatie aan 12 gasten in zes suites. Ze kunnen onder meer gebruik maken van een uitgebreide sportschool en spa. Tijdens een reis varen 28 bemanningsleden mee en het schip haalt een topsnelheid van 21 knopen.

De Alfa Nero keerde terug naar Alblasserdam voor een refit. (Foto Oceanco)
De Alfa Nero keerde terug naar Alblasserdam voor een refit. (Foto Oceanco)
(Robin van den Bovenkamp)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook