Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Belgische bokker stopt met flyshooten

VLISSINGEN

De onder Belgische vlag varende Z-296 Mooie Meid, van de Zeeuwse familie Siereveld kan zowel korren als flyshooten. Van origine is ze een boomkorkotter, maar zodra de kans zich voordoet, schakelt schipper Van Belzen over op de flyshootmethode in Het Kanaal. Er wordt dan vooral gevist op inktvis, mul en poon.

1 / 1
Matrozen Pojk van de Gruiter (links) en Paco de Visser repareren in de vroege ochtend het flyshootnet, zodat het weer picobello in de schuur kan worden opgeborgen tot de boomkorvisserij in het Bristolkanaal weer ten einde is. (Foto W.M. den Heijer)

Matrozen Pojk van de Gruiter (links) en Paco de Visser repareren in de vroege ochtend het flyshootnet, zodat het weer picobello in de schuur kan worden opgeborgen tot de boomkorvisserij in het Bristolkanaal weer ten einde is. (Foto W.M. den Heijer)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook