Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Tuchtcollege: Kapitein en stuurman verantwoordelijk voor dood matroos

AMSTERDAM

Toegeven aan tijdsdruk die de lokale agent oplegde, is een belangrijke oorzaak van een dodelijk ongeval aan boord van de Nederlandse bulkcarrier Zealand Rotterdam. Dat zegt het Tuchtcollege voor de Scheepvaart in Amsterdam in een uitspraak die begin deze maand werd gedaan.

1 / 1
De Zealand Rotterdam (Foto OVV)

De Zealand Rotterdam (Foto OVV)

Doordat plotseling moest worden gelost sloegen de kapitein en de eerste stuurman verplichte veiligheidsmaatregelen over. Onder hun leiding viel een Filipijnse matroos vijf meter naar beneden op het dek. Hij overleed onderweg naar het ziekenhuis. Het tuchtcollege vindt dat de twee leidinggevenden nalatig zijn geweest en niet aan hun zorgplicht hebben voldaan.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Bart Oosterveld)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook