Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Minister Van Nieuwenhuizen wil ‘substantiële Nederlandse vloot’ behouden

DEN HAAG

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft ‘zeker de ambitie om te blijven werken aan een substantiële Nederlandse vloot’. Dat schrijft ze in antwoord op Kamervragen van Remco Dijkstra (VVD), die had gevraagd waarom Nederland als maritieme vlaggenstaat tegenwoordig nog maar het 22e land ter wereld is. Het Kamerlid had daarbij geopperd of het niet mogelijk zou zijn om een top-10 positie te veroveren.

1 / 1
Nederland moet 'substantieel deel' van zijn vloot behouden. (Foto Maritiem Nederland)

Nederland moet 'substantieel deel' van zijn vloot behouden. (Foto Maritiem Nederland)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • elzinga

    meer Nederlandse schepen, goed voor de Russische economie, immers vrijwel geen enkel Nederlandse schip vaart met Nederlanders, maar das een kleinigheidje.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook