Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Hoogwater stremt scheepvaart Rijn, stuwen open en kering dicht

KEULEN

Als gevolg van de snel stijgende waterstand op de Rijn is zondagavond 31 januari de scheepvaart tot stilstand gekomen. Aanvankelijk was rond Keulen sprake van beperkingen en gold al een vaarverbod bij Maxau. In de nacht van zondag op maandag kwam Koblenz daar bij. Over de duur van het oponthoud waren zondagavond de meningen verdeeld. Die varieerden van twee tot drie dagen tot een week.

1 / 1
Ook op de Maas staat het water hoog. (Foto Erik van Huizen)

Ook op de Maas staat het water hoog. (Foto Erik van Huizen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook