Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

MARIN: ook kleinere schepen kunnen containers verliezen

WAGENINGEN

Ook kleinere containerschepen kunnen bij zware storm containers verliezen door ‘ groen water’ . Tot die conclusie komt onderzoeksinstituut Marin. Groenwater is massief zeewater dat tegen de zijkant van de containers kan klappen in hogere golven.

1 / 1
Ook kleinere containerschepen kunnen bij zware storm containers verliezen door ' groen water' . Tot die conclusie komt onderzoeksinstituut Marin.

Ook kleinere containerschepen kunnen bij zware storm containers verliezen door ' groen water' . Tot die conclusie komt onderzoeksinstituut Marin.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • Robbentochten

  onder de foto’s staat in de Waddenzee. Containerschepen van dit formaat kunnen echt niet in de Waddenzee varen.( beetje slordig voor een scheepvaartkrant).

 • Bikkel

  Er is dus weer een vrijbrief door MARIN om nog steeds aan dek de containers te stapelen, de oorzaak is “groen water”.Waar gaan we heen met dit soort onderzoeken?Zou het niet beter zijn om de containers minder hoog te stapelen en minder tonnen mee te nemen ?Of weer in bulk gaan vervoeren ?

 • elzinga

  Alle lof voor het Marin, maar hoe gek worden we nog in dit land. El schip kan lading verliezen. Waren het vroeger cranberries of hout tegen woordig zit alles in containers. Door de jaren heen hebben heel veel schepen, 1 of 2 of 3 of meerdere containers verloren. Maar ja als je er 20000 hebt, en je verliest een rijtje aandek dan zijn 20 of 30 een klein blokje. Van de week 1910 op de pacific overboord, die komt in t nieuws maar als we ook allen kleinere schepen gaan melden die wat verliezen, dan zou ik zeggen hebt u even.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook