Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Garnalenvissers hoeven niet weg uit Scheldegebied

DEN HAAG

De Raad van State heeft ingestemd met de nieuwe natuurvergunningen voor garnalenvissers in de Wester- en Oosterschelde, waartegen Natuurmonumenten bezwaar had aangetekend. Maar er moet wel nieuw onderzoek naar de effecten worden gedaan.

1 / 1
De Oosterschelde is een Natura 2000-gebied, waar natuur voorrang krijgt boven menselijke activiteiten. Natuurmonumenten wil de garnalenvissers dan ook liever weg hebben. Maar de argumenten daarvoor hielden geen stand bij de Raad van State. (Foto HVZeeland)

De Oosterschelde is een Natura 2000-gebied, waar natuur voorrang krijgt boven menselijke activiteiten. Natuurmonumenten wil de garnalenvissers dan ook liever weg hebben. Maar de argumenten daarvoor hielden geen stand bij de Raad van State. (Foto HVZeeland)

Het gaat om bestaande activiteiten waarvoor al eerder natuurvergunningen waren verleend. Die kwamen aan het einde van hun termijn en moesten worden verlengd. De nieuwe vergunningen zijn geldig tot eind 2022.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Adrie van der Wel)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook