Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Garnalenvissers hoeven niet weg uit Scheldegebied

DEN HAAG

De Raad van State heeft ingestemd met de nieuwe natuurvergunningen voor garnalenvissers in de Wester- en Oosterschelde, waartegen Natuurmonumenten bezwaar had aangetekend. Maar er moet wel nieuw onderzoek naar de effecten worden gedaan.

1 / 1
De Oosterschelde is een Natura 2000-gebied, waar natuur voorrang krijgt boven menselijke activiteiten. Natuurmonumenten wil de garnalenvissers dan ook liever weg hebben. Maar de argumenten daarvoor hielden geen stand bij de Raad van State. (Foto HVZeeland)

De Oosterschelde is een Natura 2000-gebied, waar natuur voorrang krijgt boven menselijke activiteiten. Natuurmonumenten wil de garnalenvissers dan ook liever weg hebben. Maar de argumenten daarvoor hielden geen stand bij de Raad van State. (Foto HVZeeland)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook