Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

[OPINIE] Vissers ‘ontginnen’ fractie van Noordzeebodem

SCHEVENINGEN

Nederlandse boomkorvissers horen al decennia dat zij schade aanrichten aan de zeebodem. Volgens NGO’s raakt die bodem daardoor uitgeput. Diezelfde NGO’s, met in hun kielzog politieke partijen en zelfs het onderwijs, vergeten dat vissers slechts een fractie van de Noordzeebodem ‘ontginnen’ en dat zij dat al eeuwen doen.

1 / 1
Relatief veel kotters vissen meer dan de helft van het jaar op vertrouwde bestekken. (Foto W.M. den Heijer)

Relatief veel kotters vissen meer dan de helft van het jaar op vertrouwde bestekken. (Foto W.M. den Heijer)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • elzinga

    weet je wat pas toe brengt; het plaatsen van fundaties voor windmolens en het leggen van kabels en het dagelijks heen en weer jakkeren met bootjes die gewoon volle bak geven met hun diesels. firma list en bedrog of te wel de groene leugen, die maakt pas schade.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook