Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Gezelligheid vind ik belangrijk aan boord’

WERKENDAM

Het zijn de laatste dagen van schipper Jan den Breejen (48) aan boord van de Laborieux. Hij heeft haar geruild met een Franse collega. Ze gaat achter een sleepboot buitenom naar Le Havre en wordt daar geruild voor de Arizona. Qua tonnage is het nieuwe schip nauwelijks kleiner; van 2482 naar 2374 ton. En de naam Laborieux blijft, zijn opa had al een schip met die naam.

1 / 1
Adrie en Jan den Breejen zijn aan het verhuizen. Hun Laborieux is verkocht naar Frankrijk. (Foto Hannie Visser-Kieboom)

Adrie en Jan den Breejen zijn aan het verhuizen. Hun Laborieux is verkocht naar Frankrijk. (Foto Hannie Visser-Kieboom)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • j.hagens

    Fijn die Wetjes, neem je iemand aan om een tweede kans te geven, zo makkelijk is dit ook niet altijd, en gaat de wetgever het weer vergallen.
    En straks zeuren dat het Persoon ontspoort is, kennelijk begrijpen ze niet of nog erger willen ze niet begrijpen dat op een Schip 1 op 1 werken makkelijker is voor deze Jongeren, er zijn geen stoorzenders in de buurt.
    Veel geluk, en hoop dat u er met een sisser vanaf komt en de Rechter beslist dat de Wetgever nog eens moet kijken naar de regels, en in heel de E.U. dus ook in de Rijnoeverstaten.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook