Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Superjacht van 300 miljoen valt scheef in droogdok

RENDSBURG

Een 124 meter lang superjacht is dinsdagavond 27 oktober scheefgevallen in het droogdok van Nobiskrug in het Duitse Rendsburg. Dat gebeurde toen er al water in het dok stond.

1 / 2
De superjacht Katara. (Beeld uit video)

De superjacht Katara. (Beeld uit video)

Volgens de politie probeerden werfarbeiders het schip te bewegen toen het plotseling slagzij maakte. Doordat het overhelde raakten twee dieseltanks lek. De uitstromende brandstof werd door de brandweer van Rendsburg met olieschermen bestreden.

Het 10 jaar oude superjacht werd gebouwd op de werf van L├╝rssen in Bremen. Het stond nu droog voor onderhoud. Het jacht, de Katara, heeft een waarde van 300 miljoen en is volgens Bild Zeitung van de Emir van Quatar. De schade aan het jacht is onbekend.

Het is niet voor het eerst dat een superjacht omvalt tijdens een werfbeurt. In maart dit jaar kapseisde het 80 miljoen kostende superjacht Nourah of Riyad tijdens het hellingen op een Griekse werf. Het 70 meter lange schip maakte 45 graden slagzij en verdween gedeeltelijk onder water. Dit jacht met naar verluidt gouden kranen was eigendom van een Saoedische prins.

De superjacht in St. Tropez. (Beeld uit video)
De superjacht in St. Tropez. (Beeld uit video)

Dit zijn de 7 grootste Nederlandse superjachten.

Twee keer per week verzendt onze redactie een gratis nieuwsbrief. Wilt u op de hoogte worden gehouden van alle actualiteiten uit de maritieme sector? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

(Bart Oosterveld)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook