Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Olieresten in ladingtanks komen eigenaar Bow Jubail duur te staan

DEN HAAG

Dat de ladingtanks van de zeegaande tanker Bow Jubail niet brandschoon waren, komt de rederij nu duur te staan. Doordat het schip tijdens de schadevaring in juni 2018 als olietanker is gekwalificeerd kan de rederij namelijk geen beroep doen op het internationale Bunkerverdrag. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag in een uitspraak in hoger beroep bepaald.

1 / 1
Opruimen van de olie die uit de bunker van de Bow Jubail is gestroomd. (Foto Zeehavenpolitie)

Opruimen van de olie die uit de bunker van de Bow Jubail is gestroomd. (Foto Zeehavenpolitie)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook