Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Bij Simwave leer je varen onder arctische omstandigheden

BARENDRECHT

Wie zich als brugofficier of kapitein op een ijzige tocht naar de poolgebieden wil voorbereiden, kan sinds deze zomer bij het maritiem trainingscentrum Simwave in Barendrecht terecht. De onderneming wil hiermee beantwoorden aan een groeiende vraag van cruiserederijen, private expedities en eigenaars van superjachten.

1 / 4
Simulatoroefening met beeldprojectie op 360 graden rondom. (Beeld Simwave)

Simulatoroefening met beeldprojectie op 360 graden rondom. (Beeld Simwave)

De nieuwe, vijfdaagse cursus (Engelstalig) moet het ‘toenemend aantal expeditiereizen naar de poolgebieden’ in goede banen helpen leiden. Simwave heeft onder meer ‘realistische passages en gebieden’ ontwikkeld die scheepsofficieren tijdens een expeditie daadwerkelijk zullen navigeren.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Dick den Braber)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook