Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Mega-containerschepen vragen om nieuwe voorschriften’

HAMBURG

De huidige containerschepen op zee zijn zo groot geworden dat de bestaande voorschriften en rekenmethodes voor scheepstabiliteit niet meer voldoen. Dat schrijft de Duitse onderzoeksraad voor ongelukken op zee in een rapport over de ramp met de MSC Zoë. Dat schip verloor januari vorig jaar tijdens een storm op de Noordzee 342 containers. De raad vindt dat de regels moeten worden aangepast.

1 / 1
Vermorzelde containers op de MSC Zoë (foto DSB)

Vermorzelde containers op de MSC Zoë (foto DSB)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook