Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Open motorvrachtschip Bonito maakt water op IJsselmeer bij Urk

URK

Het open, geladen motorvrachtschip Bonito met drie mensen aan boord maakte zondagavond 10 maart door nog onbekende oorzaak water op het IJsselmeer bij de Rotterdamse Hoek. De reddingboten van Urk en Lemmer zijn uitgevaren ter assistentie.

1 / 1
Bonito maakt water op IJsselmeer bij Urk

Bonito maakt water op IJsselmeer bij Urk

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (8)
 • A. Elzinga

  verwaaid liggen; zo verschrikkelijk 2018.

 • H.A. Hoogeveen

  Ik voel een nieuw regeltje aankomen. Dat bij de sluizen je tegen gehouden kan worden met de vraag. Hebt u een luiken kap dan bij 6Bft dicht leggen. heeft u er geen dan wachten tot de hoogst gemeten golf een halve meter lager is dan de hoogte van uw den.

 • E. van Urk

  Deze schepen zijn ten eerste geen zeewaardige schepen maar platte strijkplanken en geven geen meter mee als (zeeschip) ja en als het windkracht 9 is NW en men kruipt op lager wal aan ipv over enkhuizen te varen schippers en schippers

 • A. Mudde

  Er bestaat nog zoiets van GOEDE ZEEMANSCHAP DACHT IK ; vaar nog maar 53 jaar ;
  foutje kan altijd natuurlijk , dit valt wel op drie Nieuwbouwers in 14 dagen ?????????
  Misschien Sparti Banco ; moet kunnen zegt men dan!

 • A.J. Dubbelman

  Jaaa harem de vracht was te laag, wachten op zacht weer is was niet in gekalculeerd. Dus ja dan maar doorgaan.
  Ach de rest is voor de verzekering haha

 • Oege Brink

  Onbekende oorzaak ??

 • A. Elzinga

  tja…

 • H Lenten

  Kan iemand mij vertellen wat er met dit type schip fout gaat.( 110 x 11,40) 3 schepen in 2 weken zwaar in de problemen 1 gezonken en 1 bijna en bij 1 de luiken naar beneden. Ik denk dat ik het weet maar waarom willen we zoveel risico nemen en laten we personeel voorop zitten(verplicht een reddingsvlot op het voorschip??)
  Is hier sprake van slecht zeemanschap of gewoon pech. En vroeger moesten we toch een denneboom van minimaal 150 cm hebben om open te mogen varen op het ijsselmeer ? vragen vragen vragen.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook