Pools bemanningslid waarschijnlijk verdronken

De politie in Hamburg heeft nog geen spoor van een Pools bemanningslid dat donderdagochtend 15 februari in alle vroegte op de Elbe vanaf een duwstel overboord viel. Dat gebeurde rond 5.50 uur op de Nord-Elbe bij Kaltehofe Hauptdeich. Het was op dat moment nog donker. Collega’s zagen kans de man een reddingboei toe te werpen, maar daarna waren ze hem kwijt.

De gealarmeerde hulpdiensten zetten onmiddellijk daarna een grote zoektocht op touw. De omgeving werd met meer dan dertig hulpverleners afgezocht, waarbij gebruik werd gemaakt van een blusboot van de brandweer, drie kleinere bootjes en een helikopter. Ook de bemanning zocht vanaf de duwboot mee naar hun collega

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer