Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Jachtschipper zwalkt over Oude Maas

DORDRECHT

Een zwalkend plezierjacht heeft maandagavond 12 februari voor gevaarlijke situaties gezorgd op de Oude Maas bij Dordrecht.

1 / 1
Jachtschipper zwalkt over Oude Maas

Jachtschipper zwalkt over Oude Maas

Rijkswaterstaat heeft radarbeelden gepubliceerd waarop te zien is de jachtschipper, komend vanuit de Dordtse Kil, twee keer bijna in aanvaring komt met beroepsvaart. Ook lijkt het erop dat twee binnenschepen elkaar onderling bijna raken nadat een van de twee het jacht heeft moeten ontwijken.

Het incident gebeurde in het donker, terwijl het jacht slecht was verlicht. De jachtschipper is door de bemanning van de RWS71 aangesproken, meldt verkeersleider Rolph via Twitter. ‘Mobiel verkeersleider RWS71 heeft een indringend gesprek gevoerd met de "schipper" en duidelijke afspraken gemaakt, aldus het bericht op Twitter. (BO)

 

Reacties (1)
  • j Teunisse

    Tjah, soms denk je eerder aan een poging vrijwillige levensbeƫindiging , afgaande op gedrag van een enkele waterrecreanten in binnen en buitenland. Houd ons weer scherp , dat wel

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook