Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Opleidingsschip Prinses Maxima Boot van het Jaar in Sneek

SNEEK

Het opleidingsschip Prinses Maxima wordt tijdens de officiële opening van de Sneekweek op vrijdagavond 5 augustus uitgeroepen tot Boot van het Jaar.

1 / 1
Opleidingsschip Prinses Maxima Boot van het Jaar in Sneek

Opleidingsschip Prinses Maxima Boot van het Jaar in Sneek

De Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS) wil hiermee haar waardering uitspreken voor de goede samenwerking met de Maritieme Academie Harlingen en voor de jarenlange inzet tijdens de Schuttevaerrace, waar de Maxima al jarenlang als varend wedstrijdcentrum wordt ingezet.

Het 56 meter lange instructievaartuig werd begin 2007 in de vaart gebracht. Het is een koppelverband, bestaande uit het passagiersschip Prinses Maxima en de 30 meter lange tankduwbak Prinses Amalia. De leerlingen van de Maritieme Academie in Harlingen en het Maritiem College IJmuiden die de opleiding matroos volgen, hebben de kans om hun eerste praktische kennis op te doen in het varen met koppelverbanden en in de tankvaart.

De Prinses Maxima wordt al een aantal jaren ingezet als moederschip en varend wedstrijdcentrum bij de Schuttevaerrace, de gecombineerde zeil, hardloop- en fietsrace op IJsselmeer en Waddenzee van de KWS Sneek.
De nominatie werd door het voltallige bestuur van Sneek Promotion positief ontvangen. (MdV)

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook