Vlissingen derde op voetbal-EK loodsen

Het voetbalteam van de Vlissingse loodsen heeft de Nederlandse eer hooggehouden tijdens het 50ste Europees Kampioenschap in Kiel, georganiseerd door de European Marine Pilots Association.

De Zeeuwen eindigden op de derde plaats. In de wedstrijd om de derde en vierde plaats wonnen ze met 3-0 van Italië, de kampioen van 2013. Winnaar werd het team van Weser-Ems dat in de finale Engeland versloeg.
Vlissingen was heel dicht bij het bereiken van de finale. Aanvoerder Frank Schoonwater: ‘Het doelsaldo van de Engelsen was iets beter, 7-5 om 6-6, anders hadden wij in de finale gestaan. Maar in de wedstrijd om de derde en vierde plek versloegen we in elk geval Italië nog ruim. Dat was een mooie afsluiting van dit perfect georganiseerde toernooi.’