Marktinzicht

Aan de reis: langzaam herstel vrachttarieven zichtbaar

De spottarieven in de ARA laten een voorzichtige stijging zien, nu het overaanbod van schepen op de spotmarkt lijkt op te drogen. Het herstel is nog fragiel, maar kan komen door verschillende oorzaken. Enerzijds leidt het onderhoud bij raffinaderijen, waarbij Shell Pernis de grootste locatie is die vrijwel niets meer produceert, tot de noodzaak van oliemaatschappijen meer product te importeren en te transporteren.

Binnenvaarttanker Duitsland
Een binnenvaartschip op de Moezel. Foto Shutterstock / fokke baarssen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Aan de reis: langzaam herstel vrachttarieven zichtbaar | Schuttevaer.nl
Marktinzicht

Aan de reis: langzaam herstel vrachttarieven zichtbaar

De spottarieven in de ARA laten een voorzichtige stijging zien, nu het overaanbod van schepen op de spotmarkt lijkt op te drogen. Het herstel is nog fragiel, maar kan komen door verschillende oorzaken. Enerzijds leidt het onderhoud bij raffinaderijen, waarbij Shell Pernis de grootste locatie is die vrijwel niets meer produceert, tot de noodzaak van oliemaatschappijen meer product te importeren en te transporteren.

Binnenvaarttanker Duitsland
Een binnenvaartschip op de Moezel. Foto Shutterstock / fokke baarssen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer