Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

600 bemanningsleden vast in Russisch ijs

Rusland

Meer dan 600 bemanningsleden van een groot aantal (vissers)schepen zitten vast in het ijs van de Zee van Ochotsk in Oost-Rusland. De ijsbreker Magadan (88meter, 6211ton) probeerde maandag de vissersschepen los te krijgen, maar dit mislukte. Gisteren stuurde de Russische overheid een speciaal reddingsteam naar de afgelegen zee, waaronder de ijsbreker Admiral Makarov. Het visserschip Sodruzhestvo, het onderzoeksschip Professor Kizevetter en het vrachtschip Berge Nadezhdy hebben SOS-signalen verstuurd.

1 / 2
Admiral Makarov

Admiral Makarov

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (4)
 • Frank

  Admiral Makarov vaart tussen het Shakalin olie veld en vladivostok op en neer terwijl het olietankers begeleidt en zorgt dat ze niet vast komen te zitten in het ijs. Geen werk voor zoetwatermatrozen.

 • kapijan

  3 meter ijs op het ijselmeer? hoe kun je met een sleepboot die nog geen 2 meter ligt 3meter ijs breken, zal wel roomijs zijn, nee fabeltjes zijn de wereld nog niet uit,als het hier -22graden zou vriezen dan ligt alles stil, het ijselmeer is ook nog eens niet zo diep, wat lastig is, is het opgestapelde ijs, als dat gaat kruien, dan zit je in de problemen,ook al heb je nog zoveel pk,je wordt meegenomen, heb het zelf meegemaakt in de strenge winter van 1964 op het ijselmeer met een zeer sterke ijsbreker.

 • hans

  30 cm ijs??? Volgens mij stond er laatst een bericht hier dat een van de ijsbrekers op het IJsselmeer door drie meter breekt!
  In ieder geval lukt het “onze jongens” zeker om door 30 cm te komen.

 • Maarten

  Kan me vergissen, maar volgens mij baant deze Admiral Makarov zich geen weg door het ijs, tenzij ze het ijs met de ankerketting wegtrekken ……

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook