‘Ecolution jacht van de toekomst’

Onder applaus van honderden belangstellenden voer het energieautonome jacht Ecolution van oud-astronaut en hoogleraar duurzame technologie Wubbo Ockels (64) door de historische Groninger binnenstad naar het clubhuis van de Koninklijke Groninger Roeivereniging de Hunze aan de Zuiderhaven. Daar werd het revolutionaire schip, een tweemaster, met behulp van een spuitende champagnefles gedoopt door burgemeester Peter Rehwinkel en Ockels’ echtgenote Joos. ´Een droom wordt werkelijkheid´, zo bekende Ockels, die in Groningen studeerde, woonde en werkte.

oude honk

Door Tjakko Kars
De Ecolution, afgeleid van de woorden ecology, evolution and solution, vertrok de volgende dag om richting Sail Amsterdam te varen, vervolgens naar de HISWA te water in de nationale hoofdstad en uiteindelijk naar de tweede haven van Scheveningen die voorlopig als thuishaven zal dienen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

‘Ecolution jacht van de toekomst’ | Schuttevaer.nl

‘Ecolution jacht van de toekomst’

Onder applaus van honderden belangstellenden voer het energieautonome jacht Ecolution van oud-astronaut en hoogleraar duurzame technologie Wubbo Ockels (64) door de historische Groninger binnenstad naar het clubhuis van de Koninklijke Groninger Roeivereniging de Hunze aan de Zuiderhaven. Daar werd het revolutionaire schip, een tweemaster, met behulp van een spuitende champagnefles gedoopt door burgemeester Peter Rehwinkel en Ockels’ echtgenote Joos. ´Een droom wordt werkelijkheid´, zo bekende Ockels, die in Groningen studeerde, woonde en werkte.

oude honk

Door Tjakko Kars
De Ecolution, afgeleid van de woorden ecology, evolution and solution, vertrok de volgende dag om richting Sail Amsterdam te varen, vervolgens naar de HISWA te water in de nationale hoofdstad en uiteindelijk naar de tweede haven van Scheveningen die voorlopig als thuishaven zal dienen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer