Extinction Rebellion

Actievoerders blokkeren schip met staal in sluis Wijk bij Duurstede

Het binnenvaartschip Sterrebos heeft vrijdagmiddag 22 maart drie uur vertraging opgelopen, omdat activisten de Prinses Irenesluis bij Wijk bij Duurstede blokkeerden. Het was een gerichte actie tegen het schip, dat volgens de activisten van ‘Kappen met Kooks’, gelieerd aan Extinction Rebellion, voor het vervuilende Tata Steel voer. De scheepseigenaar zegt even met de activisten te hebben gesproken, maar wil hij er niet veel over kwijt: ‘Ik kan hier verder niks mee.’

Sterrebos in de sluis. Foto Roos Korste, Kappen met Kolen KmK

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Actievoerders blokkeren schip met staal in sluis Wijk bij Duurstede | Schuttevaer.nl
Extinction Rebellion

Actievoerders blokkeren schip met staal in sluis Wijk bij Duurstede

Het binnenvaartschip Sterrebos heeft vrijdagmiddag 22 maart drie uur vertraging opgelopen, omdat activisten de Prinses Irenesluis bij Wijk bij Duurstede blokkeerden. Het was een gerichte actie tegen het schip, dat volgens de activisten van ‘Kappen met Kooks’, gelieerd aan Extinction Rebellion, voor het vervuilende Tata Steel voer. De scheepseigenaar zegt even met de activisten te hebben gesproken, maar wil hij er niet veel over kwijt: ‘Ik kan hier verder niks mee.’

Sterrebos in de sluis. Foto Roos Korste, Kappen met Kolen KmK

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer