Piraterij

Schip voor kust van Afrika gekaapt

Vrachtschip Basilisk op weg naar Abu Dhabi is gekaapt door Somalische Piraten. Dat meldt toezichthouder United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO) die maritieme incidenten bijhoudt.

De Basilisk. Foto Vesselfinder

Het schip vaart onder Liberiaanse vlag en zou 17 bemanningsleden aan boord hebben. Een onbekend aantal piraten zou 420 nautische mijl ten zuiden van de Somalische stad Marka met twee kleine speedboten langszij zijn gekomen, waarna ze aan boord van het bijna 162 meter lange vrachtschip kwamen. Het is niet bekend wanneer het incident exact gebeurde, de AIS werd op 21 mei uitgeschakeld.

Schepen in de buurt worden gewaarschuwd om voorzichtig te doen en incidenten of meer informatie direct te melden bij de UKMTO.

Kapingen eindigen meestal na het betalen van een grote geldsom aan de piraten. Het is niet bekend hoeveel losgeld wordt geëist voor het vrijgeven van het schip Basilisk. Het schip is van de Duitse rederij Minship.

Schip voor kust van Afrika gekaapt | Schuttevaer.nl
Piraterij

Schip voor kust van Afrika gekaapt

Vrachtschip Basilisk op weg naar Abu Dhabi is gekaapt door Somalische Piraten. Dat meldt toezichthouder United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO) die maritieme incidenten bijhoudt.

De Basilisk. Foto Vesselfinder

Het schip vaart onder Liberiaanse vlag en zou 17 bemanningsleden aan boord hebben. Een onbekend aantal piraten zou 420 nautische mijl ten zuiden van de Somalische stad Marka met twee kleine speedboten langszij zijn gekomen, waarna ze aan boord van het bijna 162 meter lange vrachtschip kwamen. Het is niet bekend wanneer het incident exact gebeurde, de AIS werd op 21 mei uitgeschakeld.

Schepen in de buurt worden gewaarschuwd om voorzichtig te doen en incidenten of meer informatie direct te melden bij de UKMTO.

Kapingen eindigen meestal na het betalen van een grote geldsom aan de piraten. Het is niet bekend hoeveel losgeld wordt geëist voor het vrijgeven van het schip Basilisk. Het schip is van de Duitse rederij Minship.