Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Schonere brandstof op Noordzee 1 juli

DEN HAAG

De zeevaart op de Noordzee is met ingang van 1 juli 2010 verplicht te varen op schonere brandstof. Volgens nieuwe internationale regels dient scheepsbrandstof 33% minder zwavel te bevatten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (4)
 • Martijn

  Dit is gewoon weer een excuus om meer geld in het laadje te krijgen. Alsof we al niet genoeg betalen voor onze brandstof.
  Ik vind het prima dat er maatregelen getroffen worden om wat tegen de uitstoot te doen, maar zorg er wel voor dat het eerlijk gaat, oftewel eerst de oliemaatschappijen aanpakken en daarna de rest, want alles wordt maar weer op ons bordje gegooid. Je MOET hier op gaan varen en daar MOET je dan meer voor gaan betalen.

 • C.de Vette

  Ach Subarurijder,die EN590 gebruik ik al 2,5 jaar,de knop omzetten kun je dus ook zelf.

 • subaru rijder

  Waarom niet gewoon wereldwijd lage zwavel brandstof?? Is toch weer zo hypcriet stropdas beslissing, hier niet, beetje verder op wel.
  Kijk in de binnenvaart wachten we heel lang op EN 592 gasolie.Waarom altijd zolang zeiken en geen knop omdraaien?

 • overkill

  Als je met mooi weer over zee uitkijkt zie je een dikke vette gele rand boven de horizon hangen.Komt volgens mij van de zware olie die verstookt wordt, daar moesten ze eens wat aan doen.Zelfs Stena gaat met haar duurzame varen gelijk over op die troep zodra de stekker van de wal eruit gaat

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook