EUBO last ‘adempauze’ in

De European United Barge Owners (EUBO) heeft besloten een ‘adempauze’ in te lassen en de druk op de vrachttarieven voorlopig niet verder op te voeren.

Volgens EUBO-directeur Anton van Megen hebben veel binnenvaartondernemers de afgelopen veertien dagen laten zien dat ze niet langer ver onder de kostprijs kunnen en willen varen. Maar hij signaleert tevens dat hierdoor de spanningen tussen schippers en bevrachters zijn opgelopen. ‘Er zijn frustraties en wij zijn bang voor escalatie. We horen dat bevrachters bezig zijn met zwarte lijsten en bijvoorbeeld schippers die hun mening geven op schippersvoorschippers.nl dreigen te boycotten. Dat gaat te ver. We hebben recht op vrije-meningsuiting in dit land.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (37)

  • Goedendag Meneer/Mevrouw Oplettend, En dat bedoel ik nu, Ook zo iemand die zogenaamd “alles” over heeft om maar zijn “boterham” te mogen behouden.
    Het klopt in zoverre wat U stelt dat je goedkoper bent in crisistijd dat je daar later de vruchten van KAN plukken MAAR ik kan U verzekeren dat vet op je botten hier totaal niet aan de orde is en zeker niet in het vergelijk waar U het in betrekt (ook al lijkt het er wel heel veel op dat wij ook in de dienstverlenende sector zitten voor zulke tarieven er gevaren word)Maar er zijn gewoon grenzen die voor IEDEREEN bereikt zijn Al denken er diverse dat het allemaal wel “meevalt”.
    Dat er een crisis is, is duidelijk, MAAR dat het werkelijk zo uitgebuit word is wel iets heel anders
    En of wij wel of niet die bevrachters zo mogen toespreken…. Ik ken bevrachters die ook dingen over deze sector zeggen waar de honden letterlijk geen brood van lusten En praat al helemaal niet over de bedrijven waar we in deze tijd zoveel “service” aan verlenen Dat ze je nog toeschreeuwen en bedreigen Dus laat dat maar even rusten Want als wij hun zo zouden behandelen lag de scheepvaart EN de bedrijven zo stil Maar ja ieder heeft een eigen gedachte van wat te ver gaat of niet Maar het is allemaal niet zo zwart/wit als U het stelt….
    Meneer van der Meulen zal dit bericht wel snel verwijderen omdat het verre van het onderwerp staat, maar ik hoop dat U heel even over deze materie beter nadenkt of verder in zal gaan verdiepen.

    Geplaatst door: schippersvrouw op
  • Schippersvrouw;
    in uw laatste zin, vergeet U een komma en zeker een punt.
    Geeft niets maar U vraagt er om. Ik geloof dat al die ondernemers in de binnenvaart geen ondernemers zijn. Zo ga je toch niet met je opdrachtgevers om als ik in mijn dienstverlenend beroep zo mopper op mijn opdrachtgevers dan kan ik er morgen mee stoppen. En geloof me, bij ons staan de prijzen ook onder druk. Trouwens als je in een crisis goedkoop bent pluk je daar later de vruchten weer van, net zo goed als je denkt veel te verdienen door (te) duur te zijn, en je werk verliest. Dus rustig aan komt allemaal weer goed, behalve als je geen vet op je botten hebt.

    Geplaatst door: oplettend op
  • Alexandra, Hier op dit forum schrijven, zoals ze zichzelf noemen, ondernemers….. Nou die kunnen nu ook niet bepaald een stukje zonder spelfouten schrijven dus dat wil niets zeggen….
    En rekenen kan het grootste gros onder dezelfde schippers al helemaal niet…. meer
    Dat bewijst het vrachtenniveau wel….
    Bij deze als er spellingsfouten in mijn stukje staan mijn excuses daarvoor

    Geplaatst door: schippersvrouw op
  • @ kees: Ontvangers die over prijzen onderhandelen en contracten afsluiten zoals crissis beweert te zijn, kunnen zich niet veroorloven om zich zulke schrijffouten te veroorloven. En 120.000 to op 1 maand tijd???

    Geplaatst door: Alexandra op
  • van uitstel komt afstel…

    Geplaatst door: ww op
  • Hr Crisis als U werkelijk een ontvanger bent, bied ik mezelf aan 110 mtr met 3550 cub.
    Misschien zit er wel een win-win situatie in.
    C de Waardt Sarcelle
    0653231284

    Geplaatst door: kees op
  • @crissis

    regel het vervoer dan ook zelf! die bevrachtingskantoren moeten gewoon buitenspel gezet worden!!!
    zo moeilijk is dat bevrachtingswerk helemaal niet. Ze strijken nu alleen maar dikke winsten op. Als de bedrijven het vervoer zelf regelen hebben de schippers en de bedrijven er allebei profijt van. En dan blijft er niet ergens veel geld hangen.

    Geplaatst door: sjaak op
  • we moeten dat nu voorkomen he. dr is werk zat!!!k heb nog 120.000 ton soya in de aanbieding die van de maart weg gevaren moet worden dus heren schippers laat je niet gek maken !! wij ontvangers.wat wij betalen is bijna de helft meer dan wat jullie vangen voor het transport!ik kan het niet voor minder kwijd want dan zeggen de bevrachters gelijk dat kan niet goed kooper.bv naar huningen basel.moet ik nog 17,5 euro betalen!

    Geplaatst door: crissis op
  • Bij de start van EUBO “Tarief gaat gelijk met een Euro omhoog” ! ! . Was dat niet logisch met een relatief lage waterstand op de Rijn. Nu is er volop water en kunnen de grote koppelverbanden afladen, dus gaat de vracht weer naar beneden dit leek mij voorspelbaar toch ? ?

    Geplaatst door: Berend op
  • Eén van de redenen om een adempauze in te lassen is wel de gigantische druk van bevrachters op de binnenvaartondernemer om tegen iedere vracht zo snel mogelijk ja te zeggen. Deze week zijn jarenlange relaties, als je het zo mag noemen, verbroken, om de heel eenvoudige redenen dat een gemiddeld scheepvaartbedrijf niet kan bestaan van de huidige tarieven en de schipper de te lage vrachten bleef weigeren. De manier waarop er, vooral door de jongere bevrachtingskantoren, wordt bevracht is associaal. De enigste reden is; ALS IK HET MAAR HEB! Uiteindelijk blijkt dus dat de schipper en bevrachter elkaar de hand kunnen geven. Schuld ligt bij iedereen zelf. Alleen verbreek nu dan de relaties met mensen die je alleen de ondergang in helpen, en niet bereid zijn hoger in te schrijven op enig werk, en verenig je in de coöperaties EUBO; met z’n allen, zodat we een filter opbouwen en de bevrachter moet inschrijven op EUBO tarief.
    Goede zondag, Willem

    Geplaatst door: eubobestuurslid op
  • volgens mij staan hier heel veel reactie`s van bevrachters of zoiets,het lijkt mij tenminste sterk dat de schipper niet meer geld wil zien.Het wordt misschien wel tijd voor een koude sanering in de bevrachterswereld,alhoewel deze ook moeten werken natuurlijk.

    Geplaatst door: schipper op
  • Beste Anton trek het u niet aan ; men kan zien dat je met vele schippers  niks mee kunt aanvangen; om het even welk nationaliteit ze ook mogen hebben .Wat u gedaan hebt neem ik mijn pet voor af .We mogen niet vergeten heren schippers dat dit de laatste stroogalm was om de ongezonde bedrijven toch nog min of meer boven water te houden en dit is spijtig genoeg verdwenen!!!!!Nu is het de sterkste zal het overleven wat in crisis tijd normaal is .
    groeten uit Belgie waar ze het zeker niet beter doen;
    De Roeck Luc
    MS SAPHIR

    Geplaatst door: De Roeck Luc op
  • Jammer dat Anton de schuld krijgt .
    Hij kan er ook niks aan doen dat er veel schepen hebben door gevaren en hebben geprofiteerd van de stilliggers . De schepen die hebben door gevaren die hebben de actie laten mislukken . Zo is het ook bij voor gaande actie’s gegaan . Zolang er geen eenheid is ga je helemaal niks bereiken . Wat je ook gaat verzinnen .
    Ik wens Anton veel suc6 met zijn plannen maar ik denk wel dat hij een ander koers moet gaan varen anders kan de Eubo wel eens als een nachtkaars uit gaan .

    XP

    Geplaatst door: XP op
  • Ik wil graag reageren op de adempauze van de EUBO. Met verbazing heb ik gezien hoe de leden en sympatisanten meneer van Megen hebben laten vallen. Als meneer van Megen zo een persbericht uitvaardigd dan doe je als leden een persbericht uit dat de adempauze niet doorgaat en dat we doorgaan met de actie. Zo had meneer van Megen geen invloed gehad op de prijs. Maar bij het eerste persbericht dat uitgaat met het bericht van adempauze belt ieder de bevrachter, zodat de vrachtprijs weer naar beneden schiet. Met als gevolg dat meneer van Megen toch invloed heeft op de vrachtprijs. Dus de NMA heeft gelijk. Bij deze vind ik dit knap asociaal van leden en sympatisanten om meneer van Megen aan de eerste de beste NMA schandpaal te nagelen. En als ik meneer van Megen zou zijn, zou ik nog wel een keer nadenken of ik deze mensen zou willen helpen. Ik denk dan ook dat deze mensen niet te helpen zijn. Ze zeggen dat ze ondernemer zijn, maar in mijn ogen zijn ze te dom om voor de duvel te dansen.

    Geplaatst door: MVG JR op
  • hallo
    daar staan veel bevrachters tussen in dat clubje , ze doen van alles samen , voetballen,mosselen eten , rosé-avenden , club-avendjes !!!!! en de gesprekjes gaan uiteraard over familie en vakantie’s en auto’s . zeker ni hoe ze de Pryzen moeten drukken of een tacktiek bespreken .dat ze daar is wat aan doen de nma in plaats van de eubo wat te ambeteren

    Geplaatst door: geen carpe cargo club lid op
  • Lees net sommige reacties. Als men het lef heeft om krietiek te spuien, waarom dan ANONIEM???
    – bedrijfseconoom ?
    – schipperinnetje ?
    – hyp?
    – pokerface

    Dit is een openbaar forum. Laat dan eens zien hoe professioneel de binnenvaart is.

    Groet van een EUBO-lid

    Geplaatst door: Maarten Peggeman op
  • Adempauze ja!

    Dat komt bij de bevrachters juist over als zwakheid,dit is gewoon een aanfluiting op deze mannier,en je zal miet meer geloofwaardig overkomen.
    Er zijn er al leden bij die maandag gewoon gaan varen,dus dat schiet al helemaal lekker op zeg.

    Geplaatst door: johan op
  • De adempauze is vooral bedoeld voor de Eubo zelf, want men moet de eigen leden nog zien te overtuigen dat 3 euro naar andernach een balle tarief is.
    Dat was de escalatie binnen de gelederen, dus adempauze prima, maar blijf eerlijk, anders verlaag je jezelf tot een tactiek die al teveel wordt toegepast door anderen.

    Geplaatst door: bedrijfseconoom op
  • als dit niet werk dan gewoon een wilde actie.
    van de 1 op de andere dag de boel dichtgooien.
    de fout is geweest dat het van te voren is gemeld.
    je probeert het eerst goedschiks,en als dat niet werk zoals nu misschien gaat blijken dan maar kwaadschiks.
    en dan zullen er een hoop bevrachters met hangende pootjes bij de schepen terug komen.GROOT EN KLEIN.
    fijn weekend allemaal

    Geplaatst door: noorden op
  • AdemPAUZE staat er toch boven het artikel. Vul zelf maar in wat dat betekent.

    Geplaatst door: anton van megen op
  • ja gewoon doorgaan laat die zakkevulers maar een zwarte lijst maken.
    juist een mooie uitdaging om daar iedereen op te krijgen. dat zou betekenen dat iedereen mee doet.
    en ik weet niet of die sukkels op die kantoren het door hebben maar een goede markt voor de schipper is ook een goede markt voor de bevrachter.
    of vinden jullie het toch fijn om de schipper uit te knijpen en langzaam failliet te laten gaan. maar een spreekwoord zegt: WIE HET LAATST LACHT LACHT HET BEST. droom lekker verder heren bevrachters.

    Geplaatst door: rayce op
  • Dat krijg je er nou van,eerst groot doen,e n stoere praatjes hebben,geld innen van de schippers van lidmaatschap en dan afblazen,mag dat wel volgens nma dan?

    Geplaatst door: johan op
  • wat een slappe zak joh, juist nu moet je doorgaan. de bevrachters lachen hun ballen uit hun broek. weg is je geloofwaardigheid. dit was allemaal te verwachten. eerst een hoop herrie maken en nu als een geslagen hond in een hoekje gaan zitten. als je van mening bent dat de eubo het ultieme is wat er is, mag je zeker niet gaan stoppen. het lijkt wel een ondernemer die een nieuwbouw met 100 procent hypotheek heeft. eerst dik doen en nu gaan lopen piepen

    Geplaatst door: pikkie op
  • Laat die boer toch
    olie boeren.

    Geplaatst door: hyp op
  • Anton van Megen,
    Leg mij eens uit. De bevrachters willen een zwarte lijst maken met schippers die commentaar leveren op de site schippersvoorschippers. Hoe is dit mogelijk. Op deze site kunnen toch alleen schippers kijken? Bevrachters zouden toch geweerd worden van deze site?

    Geplaatst door: schipperinnetje op
  • eerst scheepvaartgilde, niets geworden, kleine schepen bouwen, gaat niets worden, en nu dit weer, en gaat het niet worden. stop met die ophef van megen!! vrije markten vrije ondernemers, de sterke overleven!!!

    Geplaatst door: de groot op
  • Wat een kansloos gedoe man!!

    Of je pakt het probleem aan,of je gaat de moed laten zakken,en lekker voor de rest ongeloofwaardig worden!!

    Dit was de Eubo,hier horen we niks meer van

    kansloos kansloos

    Geplaatst door: johan op
  • Het is toch te gek voor woorden dat een stelletje probleemgevallen lid worden van EUBO en dan andere die al jaren bezig zijn de les word gelezen. Waarom hebben eigenlijk al die EUBO mannen met die grote nieuwe schepen die zo veel verdiend hebben,de laatste jaren de vracht zoveel laten kelderen. O ja dat was natuurlijk weer de schuld van de buurman. Nou kom maar, op volop concurentie weg met zomby bedrijven dan krijgen we weer een gezonde binnenvaart.

    Geplaatst door: peet op
  • @rene
    Zoals u het beschrijft, neemt de ondernemer zijn verantwoordelijkheid. Banken nemen m.i. pas werkelijk verantwoordelijkheid als zij voor hun eigen rekening failliete schepen stil leggen en uit de markt houden, zodat de andere ondernemers in de markt zich kunnen herstellen.

    Geplaatst door: Econoom op
  • vrij simpel econoom!
    de sleutels in de betreffende brievenbus van de bank droppen ,klaar is kees.probleem opgelost!!!

    Geplaatst door: rene op
  • Zorgt u er dan even voor dat ze dat gaan doen, Rene?

    Geplaatst door: Econoom op
  • de casino-ondernemers worden weer vrij gelaten,het spel gaat weer beginnen

    Geplaatst door: pokerface op
  • laat de banken hun verantwoordelijkheid maar oppakken ,dat is de enige en eerlijke oplossing voor iedereen !!!!

    Geplaatst door: rené op
  • Beste Gerrit, er zijn ook mensen die domweg goedkoper kunnen varen en daar dan op dit moment voor kiezen ipv stilligen dat heeft niks met de rug van de buurman te maken…

    Geplaatst door: tav gerrit op
  • Jomanda ziet het even niet meer zitten.

    Geplaatst door: jan op
  • Dat wil niet zeggen dat de prijs naar beneden moet maar eigenlijk nog iets hoger kan,ook zonder Eubo.

    Geplaatst door: geen eubolid wel voorstander op
  • Die de afgelopen 2.weken gevaren hebben zijn nu aan de beurt voor de wachttijd!Eerlijk delen is niet over de rug van de buurman.

    Geplaatst door: gerrit op

Reageer

EUBO last ‘adempauze’ in | Schuttevaer.nl

EUBO last ‘adempauze’ in

De European United Barge Owners (EUBO) heeft besloten een ‘adempauze’ in te lassen en de druk op de vrachttarieven voorlopig niet verder op te voeren.

Volgens EUBO-directeur Anton van Megen hebben veel binnenvaartondernemers de afgelopen veertien dagen laten zien dat ze niet langer ver onder de kostprijs kunnen en willen varen. Maar hij signaleert tevens dat hierdoor de spanningen tussen schippers en bevrachters zijn opgelopen. ‘Er zijn frustraties en wij zijn bang voor escalatie. We horen dat bevrachters bezig zijn met zwarte lijsten en bijvoorbeeld schippers die hun mening geven op schippersvoorschippers.nl dreigen te boycotten. Dat gaat te ver. We hebben recht op vrije-meningsuiting in dit land.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (37)

  • Goedendag Meneer/Mevrouw Oplettend, En dat bedoel ik nu, Ook zo iemand die zogenaamd “alles” over heeft om maar zijn “boterham” te mogen behouden.
    Het klopt in zoverre wat U stelt dat je goedkoper bent in crisistijd dat je daar later de vruchten van KAN plukken MAAR ik kan U verzekeren dat vet op je botten hier totaal niet aan de orde is en zeker niet in het vergelijk waar U het in betrekt (ook al lijkt het er wel heel veel op dat wij ook in de dienstverlenende sector zitten voor zulke tarieven er gevaren word)Maar er zijn gewoon grenzen die voor IEDEREEN bereikt zijn Al denken er diverse dat het allemaal wel “meevalt”.
    Dat er een crisis is, is duidelijk, MAAR dat het werkelijk zo uitgebuit word is wel iets heel anders
    En of wij wel of niet die bevrachters zo mogen toespreken…. Ik ken bevrachters die ook dingen over deze sector zeggen waar de honden letterlijk geen brood van lusten En praat al helemaal niet over de bedrijven waar we in deze tijd zoveel “service” aan verlenen Dat ze je nog toeschreeuwen en bedreigen Dus laat dat maar even rusten Want als wij hun zo zouden behandelen lag de scheepvaart EN de bedrijven zo stil Maar ja ieder heeft een eigen gedachte van wat te ver gaat of niet Maar het is allemaal niet zo zwart/wit als U het stelt….
    Meneer van der Meulen zal dit bericht wel snel verwijderen omdat het verre van het onderwerp staat, maar ik hoop dat U heel even over deze materie beter nadenkt of verder in zal gaan verdiepen.

    Geplaatst door: schippersvrouw op
  • Schippersvrouw;
    in uw laatste zin, vergeet U een komma en zeker een punt.
    Geeft niets maar U vraagt er om. Ik geloof dat al die ondernemers in de binnenvaart geen ondernemers zijn. Zo ga je toch niet met je opdrachtgevers om als ik in mijn dienstverlenend beroep zo mopper op mijn opdrachtgevers dan kan ik er morgen mee stoppen. En geloof me, bij ons staan de prijzen ook onder druk. Trouwens als je in een crisis goedkoop bent pluk je daar later de vruchten weer van, net zo goed als je denkt veel te verdienen door (te) duur te zijn, en je werk verliest. Dus rustig aan komt allemaal weer goed, behalve als je geen vet op je botten hebt.

    Geplaatst door: oplettend op
  • Alexandra, Hier op dit forum schrijven, zoals ze zichzelf noemen, ondernemers….. Nou die kunnen nu ook niet bepaald een stukje zonder spelfouten schrijven dus dat wil niets zeggen….
    En rekenen kan het grootste gros onder dezelfde schippers al helemaal niet…. meer
    Dat bewijst het vrachtenniveau wel….
    Bij deze als er spellingsfouten in mijn stukje staan mijn excuses daarvoor

    Geplaatst door: schippersvrouw op
  • @ kees: Ontvangers die over prijzen onderhandelen en contracten afsluiten zoals crissis beweert te zijn, kunnen zich niet veroorloven om zich zulke schrijffouten te veroorloven. En 120.000 to op 1 maand tijd???

    Geplaatst door: Alexandra op
  • van uitstel komt afstel…

    Geplaatst door: ww op
  • Hr Crisis als U werkelijk een ontvanger bent, bied ik mezelf aan 110 mtr met 3550 cub.
    Misschien zit er wel een win-win situatie in.
    C de Waardt Sarcelle
    0653231284

    Geplaatst door: kees op
  • @crissis

    regel het vervoer dan ook zelf! die bevrachtingskantoren moeten gewoon buitenspel gezet worden!!!
    zo moeilijk is dat bevrachtingswerk helemaal niet. Ze strijken nu alleen maar dikke winsten op. Als de bedrijven het vervoer zelf regelen hebben de schippers en de bedrijven er allebei profijt van. En dan blijft er niet ergens veel geld hangen.

    Geplaatst door: sjaak op
  • we moeten dat nu voorkomen he. dr is werk zat!!!k heb nog 120.000 ton soya in de aanbieding die van de maart weg gevaren moet worden dus heren schippers laat je niet gek maken !! wij ontvangers.wat wij betalen is bijna de helft meer dan wat jullie vangen voor het transport!ik kan het niet voor minder kwijd want dan zeggen de bevrachters gelijk dat kan niet goed kooper.bv naar huningen basel.moet ik nog 17,5 euro betalen!

    Geplaatst door: crissis op
  • Bij de start van EUBO “Tarief gaat gelijk met een Euro omhoog” ! ! . Was dat niet logisch met een relatief lage waterstand op de Rijn. Nu is er volop water en kunnen de grote koppelverbanden afladen, dus gaat de vracht weer naar beneden dit leek mij voorspelbaar toch ? ?

    Geplaatst door: Berend op
  • Eén van de redenen om een adempauze in te lassen is wel de gigantische druk van bevrachters op de binnenvaartondernemer om tegen iedere vracht zo snel mogelijk ja te zeggen. Deze week zijn jarenlange relaties, als je het zo mag noemen, verbroken, om de heel eenvoudige redenen dat een gemiddeld scheepvaartbedrijf niet kan bestaan van de huidige tarieven en de schipper de te lage vrachten bleef weigeren. De manier waarop er, vooral door de jongere bevrachtingskantoren, wordt bevracht is associaal. De enigste reden is; ALS IK HET MAAR HEB! Uiteindelijk blijkt dus dat de schipper en bevrachter elkaar de hand kunnen geven. Schuld ligt bij iedereen zelf. Alleen verbreek nu dan de relaties met mensen die je alleen de ondergang in helpen, en niet bereid zijn hoger in te schrijven op enig werk, en verenig je in de coöperaties EUBO; met z’n allen, zodat we een filter opbouwen en de bevrachter moet inschrijven op EUBO tarief.
    Goede zondag, Willem

    Geplaatst door: eubobestuurslid op
  • volgens mij staan hier heel veel reactie`s van bevrachters of zoiets,het lijkt mij tenminste sterk dat de schipper niet meer geld wil zien.Het wordt misschien wel tijd voor een koude sanering in de bevrachterswereld,alhoewel deze ook moeten werken natuurlijk.

    Geplaatst door: schipper op
  • Beste Anton trek het u niet aan ; men kan zien dat je met vele schippers  niks mee kunt aanvangen; om het even welk nationaliteit ze ook mogen hebben .Wat u gedaan hebt neem ik mijn pet voor af .We mogen niet vergeten heren schippers dat dit de laatste stroogalm was om de ongezonde bedrijven toch nog min of meer boven water te houden en dit is spijtig genoeg verdwenen!!!!!Nu is het de sterkste zal het overleven wat in crisis tijd normaal is .
    groeten uit Belgie waar ze het zeker niet beter doen;
    De Roeck Luc
    MS SAPHIR

    Geplaatst door: De Roeck Luc op
  • Jammer dat Anton de schuld krijgt .
    Hij kan er ook niks aan doen dat er veel schepen hebben door gevaren en hebben geprofiteerd van de stilliggers . De schepen die hebben door gevaren die hebben de actie laten mislukken . Zo is het ook bij voor gaande actie’s gegaan . Zolang er geen eenheid is ga je helemaal niks bereiken . Wat je ook gaat verzinnen .
    Ik wens Anton veel suc6 met zijn plannen maar ik denk wel dat hij een ander koers moet gaan varen anders kan de Eubo wel eens als een nachtkaars uit gaan .

    XP

    Geplaatst door: XP op
  • Ik wil graag reageren op de adempauze van de EUBO. Met verbazing heb ik gezien hoe de leden en sympatisanten meneer van Megen hebben laten vallen. Als meneer van Megen zo een persbericht uitvaardigd dan doe je als leden een persbericht uit dat de adempauze niet doorgaat en dat we doorgaan met de actie. Zo had meneer van Megen geen invloed gehad op de prijs. Maar bij het eerste persbericht dat uitgaat met het bericht van adempauze belt ieder de bevrachter, zodat de vrachtprijs weer naar beneden schiet. Met als gevolg dat meneer van Megen toch invloed heeft op de vrachtprijs. Dus de NMA heeft gelijk. Bij deze vind ik dit knap asociaal van leden en sympatisanten om meneer van Megen aan de eerste de beste NMA schandpaal te nagelen. En als ik meneer van Megen zou zijn, zou ik nog wel een keer nadenken of ik deze mensen zou willen helpen. Ik denk dan ook dat deze mensen niet te helpen zijn. Ze zeggen dat ze ondernemer zijn, maar in mijn ogen zijn ze te dom om voor de duvel te dansen.

    Geplaatst door: MVG JR op
  • hallo
    daar staan veel bevrachters tussen in dat clubje , ze doen van alles samen , voetballen,mosselen eten , rosé-avenden , club-avendjes !!!!! en de gesprekjes gaan uiteraard over familie en vakantie’s en auto’s . zeker ni hoe ze de Pryzen moeten drukken of een tacktiek bespreken .dat ze daar is wat aan doen de nma in plaats van de eubo wat te ambeteren

    Geplaatst door: geen carpe cargo club lid op
  • Lees net sommige reacties. Als men het lef heeft om krietiek te spuien, waarom dan ANONIEM???
    – bedrijfseconoom ?
    – schipperinnetje ?
    – hyp?
    – pokerface

    Dit is een openbaar forum. Laat dan eens zien hoe professioneel de binnenvaart is.

    Groet van een EUBO-lid

    Geplaatst door: Maarten Peggeman op
  • Adempauze ja!

    Dat komt bij de bevrachters juist over als zwakheid,dit is gewoon een aanfluiting op deze mannier,en je zal miet meer geloofwaardig overkomen.
    Er zijn er al leden bij die maandag gewoon gaan varen,dus dat schiet al helemaal lekker op zeg.

    Geplaatst door: johan op
  • De adempauze is vooral bedoeld voor de Eubo zelf, want men moet de eigen leden nog zien te overtuigen dat 3 euro naar andernach een balle tarief is.
    Dat was de escalatie binnen de gelederen, dus adempauze prima, maar blijf eerlijk, anders verlaag je jezelf tot een tactiek die al teveel wordt toegepast door anderen.

    Geplaatst door: bedrijfseconoom op
  • als dit niet werk dan gewoon een wilde actie.
    van de 1 op de andere dag de boel dichtgooien.
    de fout is geweest dat het van te voren is gemeld.
    je probeert het eerst goedschiks,en als dat niet werk zoals nu misschien gaat blijken dan maar kwaadschiks.
    en dan zullen er een hoop bevrachters met hangende pootjes bij de schepen terug komen.GROOT EN KLEIN.
    fijn weekend allemaal

    Geplaatst door: noorden op
  • AdemPAUZE staat er toch boven het artikel. Vul zelf maar in wat dat betekent.

    Geplaatst door: anton van megen op
  • ja gewoon doorgaan laat die zakkevulers maar een zwarte lijst maken.
    juist een mooie uitdaging om daar iedereen op te krijgen. dat zou betekenen dat iedereen mee doet.
    en ik weet niet of die sukkels op die kantoren het door hebben maar een goede markt voor de schipper is ook een goede markt voor de bevrachter.
    of vinden jullie het toch fijn om de schipper uit te knijpen en langzaam failliet te laten gaan. maar een spreekwoord zegt: WIE HET LAATST LACHT LACHT HET BEST. droom lekker verder heren bevrachters.

    Geplaatst door: rayce op
  • Dat krijg je er nou van,eerst groot doen,e n stoere praatjes hebben,geld innen van de schippers van lidmaatschap en dan afblazen,mag dat wel volgens nma dan?

    Geplaatst door: johan op
  • wat een slappe zak joh, juist nu moet je doorgaan. de bevrachters lachen hun ballen uit hun broek. weg is je geloofwaardigheid. dit was allemaal te verwachten. eerst een hoop herrie maken en nu als een geslagen hond in een hoekje gaan zitten. als je van mening bent dat de eubo het ultieme is wat er is, mag je zeker niet gaan stoppen. het lijkt wel een ondernemer die een nieuwbouw met 100 procent hypotheek heeft. eerst dik doen en nu gaan lopen piepen

    Geplaatst door: pikkie op
  • Laat die boer toch
    olie boeren.

    Geplaatst door: hyp op
  • Anton van Megen,
    Leg mij eens uit. De bevrachters willen een zwarte lijst maken met schippers die commentaar leveren op de site schippersvoorschippers. Hoe is dit mogelijk. Op deze site kunnen toch alleen schippers kijken? Bevrachters zouden toch geweerd worden van deze site?

    Geplaatst door: schipperinnetje op
  • eerst scheepvaartgilde, niets geworden, kleine schepen bouwen, gaat niets worden, en nu dit weer, en gaat het niet worden. stop met die ophef van megen!! vrije markten vrije ondernemers, de sterke overleven!!!

    Geplaatst door: de groot op
  • Wat een kansloos gedoe man!!

    Of je pakt het probleem aan,of je gaat de moed laten zakken,en lekker voor de rest ongeloofwaardig worden!!

    Dit was de Eubo,hier horen we niks meer van

    kansloos kansloos

    Geplaatst door: johan op
  • Het is toch te gek voor woorden dat een stelletje probleemgevallen lid worden van EUBO en dan andere die al jaren bezig zijn de les word gelezen. Waarom hebben eigenlijk al die EUBO mannen met die grote nieuwe schepen die zo veel verdiend hebben,de laatste jaren de vracht zoveel laten kelderen. O ja dat was natuurlijk weer de schuld van de buurman. Nou kom maar, op volop concurentie weg met zomby bedrijven dan krijgen we weer een gezonde binnenvaart.

    Geplaatst door: peet op
  • @rene
    Zoals u het beschrijft, neemt de ondernemer zijn verantwoordelijkheid. Banken nemen m.i. pas werkelijk verantwoordelijkheid als zij voor hun eigen rekening failliete schepen stil leggen en uit de markt houden, zodat de andere ondernemers in de markt zich kunnen herstellen.

    Geplaatst door: Econoom op
  • vrij simpel econoom!
    de sleutels in de betreffende brievenbus van de bank droppen ,klaar is kees.probleem opgelost!!!

    Geplaatst door: rene op
  • Zorgt u er dan even voor dat ze dat gaan doen, Rene?

    Geplaatst door: Econoom op
  • de casino-ondernemers worden weer vrij gelaten,het spel gaat weer beginnen

    Geplaatst door: pokerface op
  • laat de banken hun verantwoordelijkheid maar oppakken ,dat is de enige en eerlijke oplossing voor iedereen !!!!

    Geplaatst door: rené op
  • Beste Gerrit, er zijn ook mensen die domweg goedkoper kunnen varen en daar dan op dit moment voor kiezen ipv stilligen dat heeft niks met de rug van de buurman te maken…

    Geplaatst door: tav gerrit op
  • Jomanda ziet het even niet meer zitten.

    Geplaatst door: jan op
  • Dat wil niet zeggen dat de prijs naar beneden moet maar eigenlijk nog iets hoger kan,ook zonder Eubo.

    Geplaatst door: geen eubolid wel voorstander op
  • Die de afgelopen 2.weken gevaren hebben zijn nu aan de beurt voor de wachttijd!Eerlijk delen is niet over de rug van de buurman.

    Geplaatst door: gerrit op

Reageer