Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Draagvleugelboten kunnen niet snel genoeg uitwijken

DEVENTER

De veiligheid van het personenvervoer met draagvleugelboten op het Noordzeekanaal en het IJ is onder de huidige omstandigheden niet gewaarborgd. Door de snelheid kunnen de boten niet snel genoeg uitwijken. Dat stelt de Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) na onderzoek van een ongeval in 2007.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (4)
 • subaru rijder

  Op hoge snelheid niet snel uit kunnen wijken, kun je ondervangen met de vaarstijl van de schippers. En Wanneer iemand direkt achter een zeeschip oversteekt is het met lage snelheid ook boem. Alle andere ongelukken met de draagvleugel had niks te doen met de vaar eigenschappeen van de boot,

 • jan van nieuwland

  Een aan het zicht overenkomstige beperkte snelheid.Als deze draagvleugelboten daaraan niet kunnen voldoen,zal connexion ristrictie’s op moeten stellen dat er niet gevaren wordt als het zicht beperkt is. Bijv.bij eenzicht minder dan 500m niet of beperkt varen heel simpel.

 • kees

  varen met die veer-
  boten kan een gewoonte in de hand
  werken.dat moet het niet worden.den word
  het gevaarlijk

 • Fred

  bekwaamd personeel op de boten zetten dan komt het wel goed…

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook