EFM betaalt deelgenoten twee miljoen terug

EFM Onderlinge Schepenverzekering u.a. betaalt haar deelgenoten twee miljoen euro premie terug. De premierestitutie komt bovenop een betaalde naheffing van P&I-verzekeraar Steamship Mutual. ‘De schadelast is in het afgelopen boekjaar door de bijzondere economische situatie aanzienlijk lager dan begroot’, zegt directeur Tom Boerema in een toelichting.

‘Daarnaast heeft ons voorzichtige financiële beleid er voor gezorgd dat EFM nauwelijks geraakt is door de financiële crisis. Hierdoor hebben wij het boekjaar met een uitstekend resultaat kunnen afsluiten. Als echte onderlinge verzekeraar heeft het bestuur van EFM besloten een deel van het premieoverschot aan haar deelgenoten terug te betalen in de vorm van een premierestitutie.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

EFM betaalt deelgenoten twee miljoen terug | Schuttevaer.nl

EFM betaalt deelgenoten twee miljoen terug

EFM Onderlinge Schepenverzekering u.a. betaalt haar deelgenoten twee miljoen euro premie terug. De premierestitutie komt bovenop een betaalde naheffing van P&I-verzekeraar Steamship Mutual. ‘De schadelast is in het afgelopen boekjaar door de bijzondere economische situatie aanzienlijk lager dan begroot’, zegt directeur Tom Boerema in een toelichting.

‘Daarnaast heeft ons voorzichtige financiële beleid er voor gezorgd dat EFM nauwelijks geraakt is door de financiële crisis. Hierdoor hebben wij het boekjaar met een uitstekend resultaat kunnen afsluiten. Als echte onderlinge verzekeraar heeft het bestuur van EFM besloten een deel van het premieoverschot aan haar deelgenoten terug te betalen in de vorm van een premierestitutie.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer