Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Tankermarkt blijft voorlopig zwak

LONDEN

De markt voor het zeevervoer van chemicaliƫn in tankers blijft voorlopig zwak. Er is volgens Stolt-Nielsen nog teveel overtollig tonnage beschikbaar, zodat de prijzen niet voldoende verbeteren. Het Noorse bedrijf zag de winst in het derde kwartaal dalen naar 2,3 miljoen dollar.

In het tweede kwartaal van dit jaar maakte Stolt-Nielsen nog 9,7 miljoen dollar winst en een jaar geleden was dat nog 18,3 miljoen dollar. De omzet steeg in het derde kwartaal wel, met ruim twee miljoen dollar tot 543 miljoen dollar. Dat de winst in het derde kwartaal fors daalde, kwam behalve door lagere vrachtopbrengsten, vooral door de negatieve gevolgen van 12,9 miljoen dollar als gevolg van een wijziging in de boekhouding voor de investering van het bedrijf in Avance Gas Holdings Limited.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook