Sleepbootparade voor haven Maassluis

Een absoluut hoogtepunt in de viering van 400 jaar Maassluis was zaterdag 17 mei de parade van zee- en havenslepers op de Nieuwe Waterweg.’ De vloot werd aangevoerd door de Izmir Bull (OIS), de voormalige Nederlandse zeesleper Sirocco van ITC.

Sleepbootparade Maassluis

Hierna volgden grote slepers als de Jade (URAG), Carlo Magno (Augustea), Salviceroy (POSH), Kolga (Heerema) en een reeks kleinere havenslepers, waaronder de Fairplay XIV (Fairplay), SD Rebel (Kotug) en Smit Cheetah (Smit/Boskalis). Ook waren er diverse stoomslepers te zien, waaronder de Furie en de Hercules. En niet te vergeten de prachtig gerestaureerde Elbe, ooit onder de vlag van Smit Internationale ‘s werelds sterkste zeesleper.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer