Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Ballastwaterzuivering niet te betalen

ROTTERDAM

Zeerederijen schuiven de aanschaf van ballastwater-zuiveringssystemen zo lang mogelijk voor zich uit. Dat bleek tijdens een seminar over ballastwater van Holland Marine Equipment (HME) en Platform Scheepsemissies. Het gaat namelijk om een grote kostenpost op zeer een ongelukkig moment. Bovendien zijn de invoeringsdatum en de eisen nog ongewis.

Door Tobias Pieffers

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • pbvancampen

  Regels zijn wel degelijk nodig. Er zijn genoeg voorbeelden over de hele wereld waar exoten uit andere landen via het ballastwater het leefmilieu al behoorlijk hebben aangetast. Ik vind wel dat er een behoorlijke overgangs regeling moet zijn. 12 maanden is natuurlijk belachelijk, ik denk dat de industrie het niet eens aan kan om alle schepen binnen 12 maanden aan te passen.

 • Karel

  Net zoiets als de CCR dus.

 • overkill

  Wordt tijd dat de IMO in London opgedoekt wordt.Die lui moet elk jaar wel regelgeving maken, hoeven de consequenties van die regels toch niet zelf te betalen.Als ze geen regels meer maken zijn ze overbodig, dus gaan ze door met de enen idioterie na de andere.Wie bind de kat de bel aan??

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook