Op zoek naar subsidie voor noodzakelijke vergroening binnenvaart

De binnenvaart moet vergroenen, maar de meeste particuliere binnenvaartondernemers kunnen dat niet helemaal uit eigen middelen financieren. Er zijn subsidiemogelijkheden, maar menig schipper denkt nooit ergens voor in aanmerking te komen en zegt vast te lopen in bureaucratie. Het overzicht van alle regelingen op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) lijkt illustratief: particuliere binnenvaartondernemers komen er niet letterlijk in voor. (Geen abonnee en u wilt dit artikel wel lezen? Klik dan hier.)

Voor de particuliere binnenvaartondernemer is het aanvragen van subsidie vaak een hele klus. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) geeft hulp. Maar de particulier lijkt op de website te zijn vergeten. Hij moet zich scharen onder de reders. (Foto Erik van Huizen)
Voor de particuliere binnenvaartondernemer is het aanvragen van subsidie vaak een hele klus. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) geeft hulp. Maar de particulier lijkt op de website te zijn vergeten. Hij moet zich scharen onder de reders. (Foto Erik van Huizen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Op zoek naar subsidie voor noodzakelijke vergroening binnenvaart | Schuttevaer.nl

Op zoek naar subsidie voor noodzakelijke vergroening binnenvaart

De binnenvaart moet vergroenen, maar de meeste particuliere binnenvaartondernemers kunnen dat niet helemaal uit eigen middelen financieren. Er zijn subsidiemogelijkheden, maar menig schipper denkt nooit ergens voor in aanmerking te komen en zegt vast te lopen in bureaucratie. Het overzicht van alle regelingen op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) lijkt illustratief: particuliere binnenvaartondernemers komen er niet letterlijk in voor. (Geen abonnee en u wilt dit artikel wel lezen? Klik dan hier.)

Voor de particuliere binnenvaartondernemer is het aanvragen van subsidie vaak een hele klus. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) geeft hulp. Maar de particulier lijkt op de website te zijn vergeten. Hij moet zich scharen onder de reders. (Foto Erik van Huizen)
Voor de particuliere binnenvaartondernemer is het aanvragen van subsidie vaak een hele klus. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) geeft hulp. Maar de particulier lijkt op de website te zijn vergeten. Hij moet zich scharen onder de reders. (Foto Erik van Huizen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer