Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Torenhoog brugdek arriveert in Alkmaar

ALKMAAR

Het beweegbare brugdek van de Leeghwaterbrug (N242), staand op een ponton van Hebo Maritiemservice, arriveerde donderdag 18 april op de eindbestemming Alkmaar.

1 / 2
Torenhoog brugdek arriveert in Alkmaar

Torenhoog brugdek arriveert in Alkmaar

Het 25 meter hoge en 240 ton wegende brugdeel werd een week eerder door zwaartransportbedrijf Mammoet in Wijhe, vanaf de productielocatie van Spie, aan boord gereden en naar IJmuiden getransporteerd. Daar werd het overgezet op een smaller ponton, dat met 12 cm speling de 10,45 meter brede Wilhelminasluizen in Zaandam kon passeren. Het nieuwe brugdek wordt tijdelijk liggend bij de Leeghwaterbrug opgeslagen en afgemonteerd. Eind augustus moet de Leeghwaterbrug klaar zijn. (DvdM)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/9OtvG2enqxw" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook