Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Tanker overvaart roeiers bij Birsfelden, 'schipper handelde juist'

BIRSFELDEN [update]

Een binnenvaarttanker heeft dinsdagmorgen 12 maart op de Rijn even boven Birsfelden twee roeiers overvaren. Het tweetal werd gered door de bemanning van een werkschip van de energiecentrale Birsfelden, die door de tankschipper te hulp was geroepen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  • Henk Eleveld

    De binnenvaart is sinds kort verplicht tijdens de vaart langs de stad Bazel een uitkijk op het voorschip te voorzien, in weerwil van aanwezigheid van Radarantenne's en/of camera's. De verklaring van de politie, dat het schip eenvoudig doorvoer zonder zich te bekommeren om de drenkelingen, getuigt van weinig inzicht of verstand.
    De politie kan zich beter met zaken bemoeien waar ze eventueel wel verstand van hebben en de onachtzame watersporters betere voorlichting te geven vooraleer ze in de boot stappen. Een onderweg zijnd vaartuig voor de stad Bazel, naar gelang van waterstand, kan zich niet erg veel permitteren of de gevolgen zijn niet te overzien.

  • j Teunisse

    Tja, Ervaar daar regelmatig niet oplettende roeiers, die niet in de gaten hebben dat ze midvaarwater aan het roeien zijn. Zonder stuurman zit je ruggelings in de vaar richting.

Lees ook