Onderstroom Lorelei trok instabiele Waldhof omlaag

De zwavelzuurtanker Waldhof (2426 ton, 105 x 10,50 meter) kenterde 13 januari 2011 bij de Lorelei niet alleen omdat zij verkeerd was beladen en moest uitwijken voor een tegemoet komend schip. Het hard stromende diepe water rond de Lorelei speelde uiteindelijk een beslissende rol. Dat blijkt uit de eindconclusie van het door experts van het Bundesanstalt für Wasserbau (BAW) uitgevoerde onderzoek naar de scheepsramp.

Onderstroom Lorelei trok instabiele Waldhof omlaag

‘Slechter kun je een schip niet beladen’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Onderstroom Lorelei trok instabiele Waldhof omlaag | Schuttevaer.nl

Onderstroom Lorelei trok instabiele Waldhof omlaag

De zwavelzuurtanker Waldhof (2426 ton, 105 x 10,50 meter) kenterde 13 januari 2011 bij de Lorelei niet alleen omdat zij verkeerd was beladen en moest uitwijken voor een tegemoet komend schip. Het hard stromende diepe water rond de Lorelei speelde uiteindelijk een beslissende rol. Dat blijkt uit de eindconclusie van het door experts van het Bundesanstalt für Wasserbau (BAW) uitgevoerde onderzoek naar de scheepsramp.

Onderstroom Lorelei trok instabiele Waldhof omlaag

‘Slechter kun je een schip niet beladen’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer